Αρχική Πολιτισμός Ημέρα Μνήμης για το Λωβοκομείο, από το Σύλλογο Σίφι-Κοφινά

Ημέρα Μνήμης για το Λωβοκομείο, από το Σύλλογο Σίφι-Κοφινά

7

 
Ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός και αθλητικός σύλλογος ΚΟΦΙΝΑ – ΣΙΦΙ θα πραγματοποιήσει και εφέτος Ημερίδα μνήμης την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 με σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στους χώρους του Λωβοκομείου. Σκοπός μας κάθε φορά που γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις είναι η ενημέρωση του κόσμου για την μακρόχρονη ιστορία του Λωβοκομείου και τη συνύπαρξη του ιδρύματος επί αιώνες, μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης της Χίου αλλά και ολόκληρου του νησιού, μιας και το «Λωβοκομείο της Υπακοής» ήταν αρωγός όλων των περιφερειακών Λαζαρέτων.

Σήμερα αυτό το απαράμιλλης αρχιτεκτονικής οικοδομικό συγκρότημα ερημώνει και μέρα με τη μέρα καταρρέει χωρίς κανείς από τους αρμόδιους φορείς να δίνει την πρέπουσα σημασία για την συντήρηση και την ανάδειξη του, όπως του αρμόζει και όπως θα συνέβαινε αν το συγκρότημα βρισκόταν αλλού. Πιστεύουμε λοιπόν ότι με την ευαισθητοποίηση του κοινού θα αποκτήσουμε κι άλλους συνοδοιπόρους στην μακρόχρονη πορεία του συλλόγου μας για την αναστήλωση και αξιοποίηση του Λωβοκομείου.

Η Ημέρα θα ξεκινήσει με θεία λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Λαζάρου και θα συνεχιστεί με ομιλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκθέσεις βιβλίου και άλλα. Η Γιορτή θα κλείσει με μουσική βραδιά από κιθάρες, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.