Αρχική Νέα Αθλητικά 3ος Ημιμαραθώνιος Χίου: όλα έτοιμα για την εκκίνηση! (31/8/14)

3ος Ημιμαραθώνιος Χίου: όλα έτοιμα για την εκκίνηση! (31/8/14)

25

 
«Ένιωθα σαν να έτρεχα το μεσαίωνα, αλλά στη σύγχρονη εποχή».

Αυτά τα λόγια ενός άγγλου δρομέα που πήρε μέρος στον περσινό, 2ο, ημιμαραθώνιο στον Κάμπο της Χίου, χρησιμοποίησε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Μιχάλης Σημιριώτης για να δώσει το διαφορετικό τόνο που υπάρχει στον αγώνα δρόμου της Χίου.

Από την αρχή της εβδομάδας η βάση δεδομένων για εγγραφές έκλεισε στο Σύλλογο Αθλητών Χιου, ή στο Chiosrunning όπως είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου.

Οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 450, με αθλητές γνωστούς στη μεγάλη των 21.500 μέτρων αλλά και με μεγάλη συμμετοχή Χιωτών και στις δύο άλλες διαδρομές των 10.000 μέτρων και των 1.500 για παιδιά.

Έχοντας γίνει όλο αυτό το διάστημα «μια πολύ επαγγελματική δουλειά από ερασιτέχνες» ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας έδωσε τη θέση του για το πώς σκέφτεται τον αθλητισμό, που πρέπει να είναι μαζικός στο νησί αλλά και να μπορεί να προσελκύσει αθλητές για υψηλό αθλητικό τουρισμό!

Με αθλητές από 11 χώρες, με μια δυναμική παρουσία της Τουρκίας με 150 δρομείς (δείγμα και του γιατί η πρώτη σε κυκλοφορία της χώρας Hyrriet αφιέρωσε μια σελίδα στον αγώνα της Χίου), και με τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων αθλητών αλλά και  αθλητών από Μαρόκο, Αίγυπτο, Σ. Αραβία, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο και Ρουμανία το Chiosrunning είναι πλέον έτοιμο να πλασαριστεί στους μεγάλους αντίστοιχους αγώνες του εξωτερικού.

Και όλα αυτά με μικρή διαφήμιση, αλλά με πραγματική ηλεκτρονική διείσδυση όπου θα υπήρχαν ενδιαφερόμενοι.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νικήτας Ντάτης και ο αντιπρόεδρος Νίκος Τελλής μαζί με τον κ. Σημιριώτη αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στους χορηγούς που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Δείγμα δε της δυναμικής που έχει το ενδιαφέρον από μεγάλη αθλητική εταιρεία, που στο παρά πέντε έγινε χορηγός και η συζήτηση που γίνεται με δύο τουλάχιστον ονόματα εταιρειών ώστε σαν μεγάλοι χορηγοί να είναι στον 4ο Ημιμαραθώνιο του 2015!

 

Μαγεύει ο Κάμπος!

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, χωρίς άλλο η διαδρομή που θα έχει αφετηρία το παλιό Δημαρχείο στα Θυμιανά και μέσα από τις ξεχωριστές γειτονιές της Μαρουλούς, Αγίας Αναστασίας, περιοχή πίσω από Κολυμβητήριο και αφού οι αθλητές θα περάσουν από Ρίζικο, Περλέα, Μαυροκορδάτικο, επιστροφή από κεντρικό δρόμο σε Θυμιανά και τερματισμός στο ίδιο σημείο, μετά την ξεχωριστή εκκλησία του Αγίου Ευστρατίου.

Με τη βοήθεια των εθελοντών, και των υποστηρικτών, μοναδικό είναι το σημείο της διαδρομής όπου οι δρομείς θα μπαίνουν μέσα από την κεντρική είσοδο του Περλέα, θα περνούν δίπλα από το μαγγανοπήγαδο και το αρχοντικό και αφού διασχίσουν το περιβόλι με τα εσπεριδοειδή θα βγαίνουν σε ένα γραφικό σοκάκι του Κάμπου!

Πέρυσι ξένος αθλητής, στο 2ο γύρο πήρε τη φωτογραφική του μηχανή και έβγαζε φωτογραφίες τα σημεία που του άρεσαν!

Φέτος οι διοργανωτές θα φροντίσουν να έχουν ένα τεράστιο αρχείο φωτογραφιών, αφού μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Χιου θα αποθανατίσουν τους δρομείς σε πολλά σημεία της διαδρομής.

 

Pasta- party

Το μεράκι και οι εκπλήξεις θα υπάρχουν από την παραμονή, Σάββατο 30/8, όπου μετά την επίσκεψη στο Μουσείο εσπεριδοειδών στο Citrus προβλέπεται «πάστα πάρτι» ώστε οι αθλητές να πάρουν ένα δείπνο πλούσιο σε υδατάνθρακες πριν τους αγώνες του 3ου Ημιμαραθωνίου της Κυριακής!

Παράλληλα το αναμνηστικό σακουλάκι που θα πάρουν οι συμμετέχοντες θα βρουν 15 τουλάχιστον προϊόντα, σχεδόν όλα παραγόμενα από Χιώτικες βιοτεχνίες και βιομηχανίες.

Χιώτικη υπογραφή, του Θεόδωρου Χαβιάρα, φέρει και το μετάλλιο που θα λάβουν νικητές και όσοι τερματίσουν, όπου από τη μια πλευρά φέρει το σύμβολο της Χίου, τη σφίγγα.

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ, ΤΟΥ 3ΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ την Κυριακή το πρωί, 31 Αυγούστου στα Θυμιανά.

Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη τύπου, παραβρέθηκε ως ακροατής και ένας από τους νέους αντιδημάρχους της Δημοτικής Αρχής Βουρνού, ο Δημήτρης Καράλης, που μετά τη συνέντευξη είχε μια πρώτη συζήτηση με τους διοργανωτές αφού ο 4ος ημιμαραθώνιος δεν είναι… μακριά!