Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Εσπερινό ΕΠΑΛ: πληροφορίες για εγγραφές και ομάδες μαθημάτων (VIDEO)

Εσπερινό ΕΠΑΛ: πληροφορίες για εγγραφές και ομάδες μαθημάτων (VIDEO)

15

«Η προσπάθεια έγινε πραγματικότητα και το Εσπερινό ΕΠΑΛ θα λειτουργήσει από αυτή τη σχολική περίοδο», τόνισε η υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού προσανατολισμού του γραφείου ΚΕΣΥΠ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Μαλβίνα Λουκάκη παρουσιάζοντας το νέο Λύκειο στο οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές.(VIDEO)

Στεγαζόμενο στους χώρους του 1ου ΕΠΑΛ, στην οδό Μιχάλων, το νέο σχολείο απευθύνεται σε απόφοιτους γυμνασίου αλλά και ενήλικες που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λύκειο.

Ήδη έχει γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις θέσεις εκπαιδευτικών και διευθυντή. Μέχρι να στελεχωθεί, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες τόσο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας όσο και από το Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ.


Το ωράριο λειτουργίας του νέου σχολείου θα είναι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις 7.10 μ.μ. έως και τις 10.45 μ.μ., με ένα πεντάωρο πρόγραμμα. Για αυτό και ο χρόνος αποφοίτησης είναι όπως συμβαίνει στα εσπερινά, 4 χρόνια.

Από τις 25 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, οι 12 είναι γενικής παιδείας και οι 13 μαθήματα από την ομάδα προσανατολισμού που έχει επιλέξει ο μαθητής.

Για φέτος προγραμματίζεται να λειτουργήσουν στην Α΄ τάξη τρεις ομάδες και συγκεκριμένα Τεχνολογικών Εφαρμογών, Διοίκησης Οικονομίας και Ναυτιλιακών μαθημάτων που αναμένεται να έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Να σημειώσουμε ότι στο Εσπερινό ΕΠΑΛ μπορούν να κάνουν εγγραφή και ανήλικοι ακόμα και αν δεν εργάζονται το πρωί, ενώ οι εγγραφές λόγω της πρώτης χρονιάς θα γίνονται και μετά την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.

Όπως σημείωσε η κα Λουκάκη, θα υπάρξει παράταση 10 ημερών ενώ λόγω της νησιωτικότητας πρόκειται να λειτουργήσουν τμήματα ακόμα και με λίγους μαθητές.

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στο να γίνει πραγματικότητα το νέο λύκειο, και ειδικά την Ένωση Τεχνολόγων που δούλεψε πολύ πάνω σε αυτό το θέμα.