Αρχική Νέα Τοπικά “Ολοι μαζί για τη Χίο μας”- Π. Λαμπρινούδης: η αλήθεια για τις...

“Ολοι μαζί για τη Χίο μας”- Π. Λαμπρινούδης: η αλήθεια για τις αντιμισθίες

14

Χίος, 04/09/2014


Σε συνέχεια ανακοινώσεων, σχετικά με τις αντιμισθίες των Αντιδημάρχων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον 3852/2010 Νόμος Καλλικράτη όπως τροποποιήθηκε με σχετική Υπουργική απόφαση ( το γνωρίζουν εξάλλου και οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου) όλοι οι Αντιδήμαρχοι πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που κατέχουν θέση στο δημόσιο και ορίζονται ως  Αντιδήμαρχοι, αποσπώνται από την υπηρεσία τους και τα αντιμίσθιά τους καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου, ενώ οι συνταξιούχοι οφείλουν να επιλέξουν μεταξύ της σύνταξης και της αντιμισθίας.

Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν Αντιδήμαρχοι με αντιμισθίες ή χωρίς αντιμισθίες. Όλοι πληρώνονται από τον Δήμο.

Τέλος σχετικά με τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου καθαριότητας, περί ελλείμματος στον τομέα της καθαριότητας διευκρινίζουμε και ενημερώνουμε ότι τα λειτουργικά έξοδα της καθαριότητας είναι ανταποδοτικά.

Η Δημοτική αρχή Λαμπρινούδη, τα 3 ½ χρόνια που είχε την ευθύνη του Δήμου, δεν έκανε καμιά αύξηση στα ανταποδοτικά και ο προϋπολογισμός ήταν πάντα ισοσκελισμένος. Εξάλλου σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠ.ΕΣ. στο νέο προϋπολογισμό, προϋπολογίζεις ότι έσοδα βεβαιώθηκαν και εισπράχθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Τα σχετικά δημοσιεύματα λοιπόν περί ελλείμματος στον τομέα καθαριότητας δεν ευσταθούν.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε, ότι καλλιεργούνται τέτοιες εντυπώσεις, για να προαναγγελθούν και να επιβληθούν αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας από τη νέα Δημοτική αρχή Βουρνού.

                         

                                                                Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού                       

                                                             «Όλοι Μαζί για τη Χίο μας»