Αρχική Νέα Τοπικά Αγιασμός στα σχολεία, με προτροπή Διευθύντριας Β’βαθμιας να ακούν οι μαθητές τι...

Αγιασμός στα σχολεία, με προτροπή Διευθύντριας Β’βαθμιας να ακούν οι μαθητές τι τους λένε για να ζητούν το λόγο στο τέλος της χρονιάς!

10

 

Ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς με τα βιβλία να παραδίδονται στους μαθητές. Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουμε περίπου 20 κενά καθηγητών κυρίως σε μαθήματα ειδικοτήτων ενώ στα δημοτικά είχαμε τη μεταφορά 14 δασκάλων από τα ολοήμερα στα ημερήσια σχολεία, κάτι που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του συλλόγου δασκάλων & νηπιαγωγών.

Σε ότι αφορά τους αγιασμούς στα σχολεία, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος πραγματοποίησε τον αγιασμό στο 2ο Γενικό Λύκειο. (VIDEO)
Ο κ. Μάρκος ζήτησε από τα παιδιά να έχουν όραμα, ευθύνη στα όσα πράττουν και να εκμεταλλευτούν το σχολείο για να πετύχουν κοινωνικότητα.

Λίγα και καλά ήταν τα λόγια της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευτυχίας Βλυσίδου, που εκτός μικρόφωνου ζήτησε από τα παιδιά ησυχία για 2 λεπτά.

«Δεν ακούτε τι σα λένε, ώστε να μπορείτε στο τέλος να ζητήσετε το λόγο», είπε στους μαθητές και στις μαθήτριες που λίγο νωρίτερα κατά τη διάρκεια των (μακροσκελέστατων σε ορισμένες περιπτώσεις) χαιρετισμών δεν πρόσεχαν.

Κερδίζοντας το, αυθεντικό κατά τη γνώμη μας, χειροκρότημα των παιδιών..

Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ κ. Δημητράκης είχε κάθε λόγο να περηφανεύεται για το ότι το σχολείο του πέτυχε την πρωτιά πανελλαδικά σε βαθμολογία, χάρη στο μαθητή Γιάννη Ασμάνη!

Στον αγιασμό του 1ου Λυκείου παραβρέθηκε εξάλλου ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

Στα VIDEO ο αγιασμός και ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Χίου

και στο 2ο η σύντομη παρέμβαση από την έμπειρη εκπαιδευτικό- διευθύντρια Β’ βάθμιας Ευτυχία Βλυσίδη.