Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία: να επιστραφεί ως απαράδεκτο το ερωτηματολόγιο Φούχτελ

Χιακή Συμπολιτεία: να επιστραφεί ως απαράδεκτο το ερωτηματολόγιο Φούχτελ

6

 Αν έφτασε στο δήμο, να επιστραφεί ως απαράδεκτο το ερωτηματολόγιο Φούχτελ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία και εξηγεί:

 “Ερωτηματολόγιο στους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ, απέστειλε η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» του εντεταλμένου της γερμανικής καγκελαρίας Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ.

Όπως αναφέρεται στον Τύπο, η επονομαζόμενη «Ελληνογερμανική Συμμαχία» έστειλε στις νέες διοικήσεις δήμων και περιφερειών 8σέλιδο ερωτηματολόγιο, ζητώντας λεπτομερή απογραφή για τους κατοίκους, τον δήμο καθώς και τις υποδομές και την περιουσία του.

Το πρώτο δισέλιδο εστιάζει στην «ταυτοποίηση» των δήμων:
εάν ο δήμος είναι αγροτικός, τουριστικός, ορεινός κ.λπ., τα πλεονεκτήματα της περιοχής, το είδος των συλλόγων που υπάρχουν κ.ά. 
Στο επόμενο 6σέλιδο ζητείται να καταγραφεί το σύνολο των κατοίκων, κατηγοριοποιημένο σε ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού, έως και στοιχεία πληθυσμού ΑμεΑ, αστέγων, Ρομά και μεταναστών εκτός Ε.Ε.
 
Επίσης, ζητούνται στοιχεία για τις υποδομές του κάθε δήμου στους τομείς των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της υγείας, του τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, του περιβάλλοντος και, μεταξύ άλλων, της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Είναι προφανής ο απαράδεκτος χαρακτήρας των ερωτηματολογίων, τα οποία με πρόσχημα την απογραφή και τη δήθεν συνεργασία επιδιώκουν να υποχρεώσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε λεόντειες συμφωνίες αποικιοκρατικού τύπου.

Με βάση όλες τις παραπάνω πληροφορίες ρωτάμε την Δημοτική Αρχή της Χίου:

1.      Έλαβε ανάλογο ερωτηματολόγιο;

2.      Έχει την πρόθεση να αποστείλει στοιχεία για τον Δήμο Χίου στον εντεταλμένο της Γερμανικής Καγκελαρίας;

Ως «Χιακή Συμπολιτεία», είμαστε πλήρως αντίθετοι στην με οποιονδήποτε τρόπο αποστολή στοιχείων και καλούμε την τοπική μας κοινωνία, τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας να καταδικάσουν ανάλογες ενέργειες.

 

Χιακή Συμπολιτεία