Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία ΕΚ Χίου για τον ΕΝΦΙΑ

Διαμαρτυρία ΕΚ Χίου για τον ΕΝΦΙΑ

8

” Η φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης επιβάλλει το νέο χαράτσι, τον ΕΝΦΙΑ που ήρθε σαν προσωρινό μέτρο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τώρα μονιμοποιείται μέσω των εκκαθαριστικών της Εφορίας σε πέντε δόσεις.

 

Το νέο χαράτσι είναι δυσβάσταχτο και «φουσκωμένο». Με τον «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων» όχι μόνο παγιώνεται πλέον το τάχα «έκτακτο» χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά επεκτείνεται και στα χωράφια, τα οικόπεδα και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Κυριολεκτικά φορολογείται κάθε σπιθαμή γης που ανήκει στα νοικοκυριά, ασχέτως αν αποκτούν ή όχι κάποιο εισόδημα από αυτή., τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χίου.


” 
Προστίθεται ένα επιπλέον βάρος στις δυσβάστακτες φορολογικές υποχρεώσεις του ελληνικού λαού, που έχει περιέλθει στην πλειοψηφία του, σε οριστική αδυναμία αποπληρωμής φόρων και λοιπών οικονομικών υποχρεώσεων. Επιταχύνονται κατασχέσεις κινητών και ακινήτων και ισχυροποιούνται οι πλειστηριασμοί.

 

Και πάλι αναγκάζονται οι πολίτες της χώρας μας να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν τις συνέπειες των αποτυχημένων μνημονιακών πολιτικών.

 

Σε μια χώρα που η ανεργία είναι μάστιγα, που όσοι  εργαζόμενοι απέμειναν είναι έρμαια στα χέρια εργοδοτικών συμφερόντων, τα μεροκάματα και οι μισθοί συρρικνώνονται συνεχώς, είναι υποχρέωση της πολιτείας να στηρίζει τους πολίτες της και όχι να τους στερεί και το τελευταίο τους ευρώ.

 

Ο ΕΝΦΙΑ είναι  άδικος και αναποτελεσματικός με άμεση επίπτωση την συσσώρευση χρεών του ελληνικού λαού. 

 

Όχι άλλη εξαθλίωση στα ελληνικά νοικοκυριά”, καταλήγει η ανακοίνωση.