Αρχική Νέα Τοπικά Πολυδύναμο ιατρείο Καρδαμύλων: ξέχασε η Πολιτεία την επάνδρωση!

Πολυδύναμο ιατρείο Καρδαμύλων: ξέχασε η Πολιτεία την επάνδρωση!

126


Σε απλό περιφερειακό ιατρείο έχει υποβαθμιστεί το πολυδύναμο ιατρείο Καρδαμύλων αφού 3 χρόνια τώρα από τα εγκαίνιά του, στις 18 Αυγούστου 2011, ακόμα δεν έχει στελεχωθεί.
Δωρεά οι κτιριακές εγκαταστάσεις των Στυλιανού & Ελένης Χαλκιά, έχει απαξιωθεί αφού από τους δύο γενικούς ιατρούς σήμερα έχει πλέον μόνο ένα γιατρό και χωρίς νοσηλεύτρια για τους 2.500 κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων.

«Η οργανική θέση της νοσηλεύτριας είναι στο πολυδύναμο Ιατρείο των Καρδαμύλων, ενώ όπως πληροφορούμαστε εργάζεται στο Νοσοκομείο Χίου.
Συνεπώς το Πολυδύναμο έχει υποβαθμιστεί σε ένα απλό περιφερειακό Ιατρείο…

«Κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο δεν τηρείται η εφημερία. Στην περίοδο της δεκαήμερης άδειας του Ιατρού όλη η περιοχή μένει ακάλυπτη ιατρικά. Απαιτούμε άμεση την επαναφορά του δεύτερου ιατρού. Αν κάποιοι νομίζουν ότι η ευρύτερη περιοχή των Καρδαμύλων μπορεί να καλυφθεί μόνο από ένα ιατρό, στερούνται λογικής…

«Σαν λύση ανάγκης εθελοντές μπορούν να οδηγήσουν το ασθενοφόρο με δικής του ευθύνη αλλά χρειάζεται η συνοδεία ιατρού μέχρι το Νοσοκομείο. Με απλά λόγια η κατάσταση θα είναι μοιραία αν συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό, διότι ούτε στο νοσοκομείο μπορεί να μεταφερθεί ο ασθενής», σημειώνουν οι φορείς των Καρδαμύλων σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ.


ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ