Αρχική Νέα Τοπικά Υπέρβαση Δημοτικής Αρχής Βουρνού: πολίτες ως πρόεδροι οργανισμών και είσοδος ελάσσονος μειοψηφίας...

Υπέρβαση Δημοτικής Αρχής Βουρνού: πολίτες ως πρόεδροι οργανισμών και είσοδος ελάσσονος μειοψηφίας σε ορισμένα ΔΣ (VIDEO)

16

 

Με δυο υπερβάσεις προχώρησε η Δημοτική Αρχή Βουρνού στον ορισμό των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων σε Οργανισμούς και Επιτροπές του Δήμου.

Η πρώτη αφορά την επιλογή προσώπων και εκτός συμβουλίου στη θέση των προέδρων σημαντικών οργανισμών, με κυριότερο παράδειγμα το Νομικό πρόσωπο του Δήμου.

Η δεύτερη αφορά την υιοθέτηση ορισμένων προτάσεων για πρόσωπα από τις ελάσσονες μειοψηφίες, αφού δεν αλλάζει η θέση της μείζονος μειοψηφίας του Π. Λαμπρινούδη να μην συνεργάζεται με τους άλλους δύο συνδυασμούς στην επιλογή εκπροσώπων.

Έτσι, πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο αναλαμβάνει ο Παντελής Καμπούρης, που καταψηφίστηκε από το συνδυασμό Πολύδωρο Λαμπρινούδη (αλλά με το Βασίλη Μυριαγκό να διαχωρίζει τη θέση του). Ο τέως Δήμαρχος έκανε λόγο για εξόφληση προεκλογικού γραμματίου ενώ σημείωσε ότι ο προτεινόμενος για πρόεδρος δεν ήταν καν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μα κυρίως ήταν υβριστής της (απερχόμενης) Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς υπερασπίστηκε την επιλογή της παράταξης τονίζοντας πως χρειάζεται άνθρωπος με εξαιρετική ικανότητα διαχείρισης και ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ο Π. Καμπούρης, ενώ οι διοικήσεις αξιολογούνται από το δημοτικό συμβούλιο.

Τόνισε δε ότι δεν μπορεί να ειπωθεί ότι «είθισται σε αυτή τη θέση να είναι αιρετός» αφού μόνο μια θητεία έχει περάσει από την καθιέρωση του συγκεκριμένου οργανισμού.

Οργανισμός στον οποίο αναλαμβάνει πρόεδρος μη σύμβουλος είναι επίσης στη ΔΗΚΕΧ όπου προτάθηκε ο Γιώργος Κερμπάτσος, υποψήφιος με την «Πρωτοβουλία».

Αντίθετα ο ίδιος Δήμαρχος Χίου αναλαμβάνει τον ευαίσθητο τομέα του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, όπου για πρώτη φορά (εκτός προφανώς από το πρώτο διοικητικό συμβούλιο) έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με το καταστατικό, ως εκπρόσωπος των πολιτών συμμετέχει μέλος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου Χίου. Με την επισήμανση ότι πρέπει να γίνει διοικητικό συμβούλιο στο σύλλογο γονέων που μόλις το πρωί ενημερώθηκαν, ο Συλλογος πρότεινε το μέλος του Αντρέα Κουτελή.

 

 Αναβλήθηκαν

Για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο πήγε ο ορισμός εκπροσώπων στο ΔΣ του Ομηρείου, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν προτεινόμενοι εκπρόσωποι από τους πολιτιστικούς φορείς. Από ότι φαίνεται η Ένωση Πολιτιστικών Σωματείων, σαν δευτεροβάθμιο όργανο δεν λειτουργεί, οπότε πρέπει να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σύλλογοι για να αποφασίσουν.

Αντίθετη σε αυτή την αναβολή ήταν η μείζονα μειοψηφία.

Επίσης δεν είχαν προταθεί εκπρόσωποι φορέων για τη συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, που επίσης αναβλήθηκε.

Χιακή Συμπολιτεία και Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισαν κυρίως λευκό, υπερψηφίζοντας τους οργανισμούς όπου από τη Δημοτική Αρχή είχαν επιλεγεί και πρόσωπα που οι ίδιοι είχαν προτείνει.

 

Στήριξη εργαζομένων

Σημαντικό το γεγονός ότι το συμβούλιο επικαιροποίησε παλαιότερη απόφαση υποστήριξης των εργαζομένων, στον αγώνα που δίνουν για να μην είναι από το χώρο τους οι απολύσεις.

Καταγράφεται όμως και σοβαρή διαφωνία μεταξύ ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων του ΠΑΜΕ για το θέμα της αξιολόγησης αφού κατά την άποψη και του προέδρου του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Γιώργου Αμπαζή αφήνεται «παραθυράκι» για τις αξιολογήσεις.