Αρχική Πολιτισμός Οινούσσες: Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών ντοκιμαντέρ AegeanDocs 2 (20/9/14)

Οινούσσες: Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών ντοκιμαντέρ AegeanDocs 2 (20/9/14)

14

 
Ο Δήμος Οινουσσών συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών ντοκιμαντέρ AegeanDocs 2, το οποίο ανοίγει τις πύλες του το ερχόμενο Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στην Μυτιλήνη αλλά και με παράλληλες προβολές σε 11 νησιά του Αιγαίου όπως Χίο, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ψαρά, Οινούσσες, Αϊ Στράτη, Φούρνους, Ρόδο και Σύρο.

Στο Δήμο Οινουσσών οι προβολές των ντοκυμαντέρ θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Μαρίας Παντελή Λαιμού» κάτωθεν του Ναυτικού Μουσείου Οινουσσών και θα ξεκινούν καθημερινά στις 8.00μ.μ. από το Σάββατο 20/9/2014 έως την Κυριακή 28/9/2014.
Επίσης, ο Δήμος Οινουσσών φρόντισε να εξασφαλίσει τις 3 ταινίες-ντοκυμαντέρ, που έχουν πάρει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, να προβληθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων και προβολών των εκπαιδευτήριων του νησιού μας.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 24 Έλληνες σκηνοθέτες και μεταξύ άλλων: οι κ.κ.
Δημήτρης Κουτσιαμπασιάκος, Γιάννης Μισσουρίδης, Βασίλης Δούβλης, ‘Αγγελος Κοβότσος, Σταύρος Ψιλλάκης, Ανέτα Παπαθανασίου, Ηλίας Γιαννακάκης, Παναγιώτης Ράππας, Καλλιόπη Λεγάκη, Μαρία Γεντέκου, Μαριάννα Οικονόμου, Παύλος Κοσμίδης, Στέλλα Αλισσάνογλου, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος, Νίκος Μεγγρέλης, Χάρης Ραφτόγιαννης, Λευτέρης Φυλακτός, Βασίλης Λουλές, Ελλη Χατζηχαραλάμπους, Σωτήρης Ζαφείρης, κ.α.
Από τις 
διεθνείς συμμετοχές : ο βραβευμένος με OSCAR 2014 σκηνοθέτης Joshua Oppenheimer καθώς ο επίσης βραβευμένος με Oscar, Thomas Stellmach, Γερμανός διαπρεπής σκηνοθέτης, σεναριογράφος και animator, κ.α..


Διοργανωτής είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και παραγωγός η αστική μη κερδοσκοπική 
εταιρεία «Ιστορικό Ντοκιμαντέρ» και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.