Αρχική Νέα Τοπικά Πεζοπορική διαδρομή από οικισμό Αγίου Ιωάννη – Άγιο Γάλας, διοργανώνει η Βιβλιοθήκη...

Πεζοπορική διαδρομή από οικισμό Αγίου Ιωάννη – Άγιο Γάλας, διοργανώνει η Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ

10

 

Πεζοπορική ιστορική περιήγηση θα γίνει την Κυριακή  21 Σεπτεμβρίου  2014, με την καθοδήγηση του Γιώργου Χαλάτση, στον οικισμό Αγίου Ιωάννη – Άγιο Γάλας.
Η πεζοπορία θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος περιπατητικών διαδρομών σε μονοπάτια παράδοσης, Ιστορίας και πολιτισμού, που διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής».


Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιστορική διαδρομή με αξιόλογα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της φύσης, μήκους περίπου 2.500 μέτρων και διάρκειας μιας ώρας, που ενώνει τον εγκαταλελειμμένο από το 1960 οικισμό του Αγίου Γιάννη με το Άγιο Γάλας. Ξεκινώντας από τον Άγιο Γιάννη, ακολουθούμε το μονοπάτι που περνάει από τις πλαγιές της Αμανής γεμάτες άγρια χαμηλή βλάστηση, δρυς και σπάρτους. Κατεβαίνοντας αγναντεύουμε πανοραμικά το Αιγαίο, τα Ψαρά και το Άγιο Γάλας. Φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό την Παναγιά την Αγιογαλούσαινα και το σπήλαιο, αφού έχουμε κατεβεί τα εκατόν δέκα περίπου σκαλοπάτια που οδηγούν από το χωριό στην Παναγιά και έχουμε περάσει από το εκκλησάκι του Αγίου Θαλαλαίου, από τον οποίο είχε λάβει το χωριό το πρώτο όνομά του.

 Δηλώσεις συμμετοχής στο email της Βιβλιοθήκης: info@koraeslibrary.gr  ή  στο τηλ. 22710-44246 (εσωτ. 2)  μέχρι την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου  2014.

 Για τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης, απαιτείται η γνωστοποίηση  από τους ενδιαφερόμενους του τρόπου μετακίνησής τους. Εκκίνηση  με λεωφορεία από τη συμβολή των οδών Νεοφύτου Βάμβα και Λεωφόρο Αιγαίου (καφετέρια Flocafe), στις 8:30 π.μ. (τιμή εισιτηρίου 5ευρώ). Μετά την πεζοπορία, θα υπάρχει χρόνος για φαγητό – για όσους το επιθυμούν –  σε ταβέρνες της περιοχής. Στοιχειώδης απαιτούμενος εξοπλισμός: παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο πλάτης, νερό.

 Για το Εφορευτικό  Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Χρίστος Στεργ. Μπελλές