Αρχική Νέα Τοπικά Ενωση Γονέων νομού Χίου: συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Χίου και Αντιδήμαρχο παιδείας- ποια...

Ενωση Γονέων νομού Χίου: συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Χίου και Αντιδήμαρχο παιδείας- ποια θέματα συζητήθηκαν

20

 Εποικοδομητική συζήτηση με τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για θέματα παιδείας και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γιώργο Παπαδόπουλο καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, είχε το ΔΣ της Ενωσης μας το μεσημέρι της Πέμπτης και Παρασκευής αντίστοιχα, στους οποίους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Οπως αναφέρεται σε σχετική συνέντευξη τύπου, της Ενωσης Γονέων, στη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας τέθηκαν, από τους γονείς, τα ζητήματα της σωστής λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών, καλύτερης αξιοποίησης της σχολικής περιουσίας προς όφελος των σχολείων, της καταγραφής των κληροδοτημάτων και κυρίως η διαφάνεια σε όλα τα θέματα που αφορούν τις σχολικές κοινότητες.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ήδη έχει ζητήσει να υπάρξει ενημέρωση από την οικονομική υπηρεσία για την ακίνητη σχολική περιουσία καθώς και τα ποσά που αυτή αποφέρει από τη μέχρι τώρα αξιοποίησή της.

Τόνισε ότι οι Επιτροπές, επισημαίνοντας το πόσο αξιόλογοι και έμπειροι με εκπαιδευτικά θέματα είναι οι νέοι πρόεδροι που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Α’ βαθμιας και Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα , θα δουλεύουν με προγραμματισμό, με εισηγήσεις και με προϋπολογισμό.

Αποδεκτή έγινε η πρόταση της Ένωσης Γονέων να παρουσιάζονται όλα τα αιτήματα των σχολικών μονάδων, αφού πρώτα θα πρωτοκολλούνται, και οι αρμόδιες επιτροπές θα κρίνουν ποιες εργασίες προέχουν από κάποιες άλλες.

Επίσης ζητήθηκε από την Ενωση να υπάρχει ενημέρωση των διευθυντών των σχολικών μονάδων για την περίοδο που μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα ώστε να γίνουν εργασίες στα σχολεία με χρηματοδότηση μέσα από τη ΣΑΤΑ.

Βασικό θέμα με το οποίο αναμένεται να ασχοληθεί η ΔΕΠ στην πρώτη συνεδρίασή της είναι το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε επίσης ότι θα εισηγηθεί προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο την καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών των Σχολικών επιτροπών, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο αναζήτησης χώρου ώστε να συστεγαστούν.

 

Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Όπως σημείωσε προετοιμάζεται ο σχετικός φάκελος έτσι ώστε να γίνει ο σχετικός διαγωνισμός, ενώ για να μην υπάρξει πρόβλημα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Περιφέρεια προχώρησε σε μια παράταση της υπάρχουσας σύμβασης.

Η Ενωση ζήτησε από τον κ. Κάρμαντζη να υπάρξει μέριμνα έτσι ώστε μαθητές που μπορεί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία να μην βρίσκονται σε μια τέτοια απόσταση που να καλύπτονται από το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών, αλλά που περνά λεωφορείο από την περιοχή τους να καλύπτονται χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Ο κ. Κάρμαντζης, που επισήμανε τις «κουτσουρεμένες» αρμοδιότητες στα θέματα παιδείας που έχει η Περιφέρεια, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα των σχολικών μονάδων των 1ου και 3ου Γενικών Λυκείων ώστε να δημιουργηθούν πεζοδρόμια για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στην περιοχή των Λαϊκών Πολυκατοικιών στο Χριστό Βαρβασίου και στη διασταύρωση με τον οδικό άξονα Χίου- Καλλιμασιάς.

Τέλος επισημάνθηκε από την Ενωση η ανάγκη να εξευρεθούν πόροι ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει τα ειδικά σχολεία του νησιού. Από την ώρα δε που υπάρχει η προμελέτη, ενώ από το 2008 έχει εξευρεθεί οικόπεδο κοντά στο Καρράδειο Δημοτικό Σχολείο.

 

 
Υπόψη Συλλόγων Γονέων

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων όλων των σχολείων του νομού, αλλά και ξεχωριστά οι γονείς  μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης στα τηλέφωνα

6936797846- Θοδωρής Πυλιώτης- πρόεδρος

2271044495- Αντώνης Κουνέλης- αντιπρόεδρος

6974581457- Τάσος Κουτσοδόντης- γραμματέας

6977195347- Ζέφη Χρυσούλη- ταμίας

6937897260- Γιάννης Βούκουνας- μέλος

6938990325- Κατερίνα Κυλαδίτη- μέλος

6972228114- Σταύρος Σταυρινούδης- μέλος

 

Επίσης στο mail της Ενωσης egchiou@gmail.com

αλλά και μέσω της σελίδας της Ενωσης Γονέων νομού Χίου στο facebook.