Αρχική Νέα Τοπικά Η Κιβωτός του Αιγαίου βρήκε στέγη στο δικό της όρος!

Η Κιβωτός του Αιγαίου βρήκε στέγη στο δικό της όρος!

24

  

Στην κορυφή σχεδόν του βουνού, μια άλλη Κιβωτός, αυτή του Κόσμου βρήκε απάγκιο και κούρνιασε για να φιλοξενήσει αρκετές δεκάδες παιδιών σε ένα ανακαινισμένο χώρο στο τουριστικό χωριό του Αίπους.


Χώρο που τον έκανε φιλόξενο η ομάδα του πάτερ Αντώνη Παπανικολάου μαζί με τους εθελοντές που δούλεψαν για να μεταμορφώσουν το χωριό, δημιουργώντας το εδώ παράρτημα με την ονομασία «Κιβωτός του Αιγαίου».

Παρουσία του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, δημοτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και αρκετού κόσμου εγκαινιάστηκαν μια μέρα πριν το Αγιασμό των σχολείων οι εγκαταστάσεις της Κιβωτού.

Ο πάτερ Αντώνης Παπανικολάου επισήμανε τη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας και του ορθόδοξου ιερέα στην εθελοντική δράση και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν για να γίνει πράξη η τρίτη Κιβωτός, μετά από αυτή του Κόσμου στην Αθήνα και της Ηπείρου, στο χωριό Πωγωνιανή- 60 μόλις μόνιμων κατοίκων στα Ελληνοαλβανικά σύνορα!

Ως «μια αγκαλιά που θα περιθάλψει τα παιδιά μας» χαρακτήρισε την Κιβωτό ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.

Από τα πρόσωπα που δικαίως απονεμήθηκαν εύσημα και ο τέως αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Νίκος Νύκτας που έφερε σε επαφή την Κιβωτό με το Δήμο, όπου βρήκε δίχως άλλο «ευήκοο ους» από τη Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη.

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια από την χορωδία της ΚΙΒΩΤΟΥ και χορευτικό του Φάρου Βαρβασίου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Ευχαριστήριο σημείωμα από την Κιβωτό του Κόσμου

Η Κιβωτός του Κόσμου ευχαριστεί πολύ το ΕΚΑΒ Χίου και το Πελινναίον Όρος για την προσφορά γάλακτος για τα παιδιά.