Αρχική Πολιτισμός Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 26-28/9/2014, με θέμα το χρόνο και επισκέψεις σε...

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 26-28/9/2014, με θέμα το χρόνο και επισκέψεις σε Παναγιά Κρήνα και Παλατάκι

19


Η 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ηµερών Πολιτιστικής Κληρονοµιάς, ένα πρόγραµµα του Συµβουλίου της Ευρώπης που θεσπίστηκε το 1991 και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο χρόνος ως αναπόσπαστο στοιχείο της ύπαρξης μας , είναι το θέμα που έχει επιλεγεί για τη διετία 2013-2014, και με γενικό τίτλο “Τα πρόσωπα του χρόνου”.
Οι εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 ως εξής:
– την Παρασκευή 26 Σεπτεµβρίου,  ηµέρα αφιερωµένη στα σχολεία, η 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα πραγµατοποιήσει τις εξής εκπαιδευτικές δράσεις:
Στο ναό της Παναγίας Κρήνας στους Βαβύλους θεµατική ξενάγηση µε τίτλο «Η τοιχογραφία του Βίου – Καιρού στον ναό της Παναγίας Κρήνας».

– Στο κτήριο περιοδικών εκθέσεων «Παλάτι Ιουστινιάνι» στο Κάστρο της Χίου εκπαιδευτικό πρόγραµµα µε τίτλο «Τα σηµάδια του χρόνου: 35 χρόνια ανασκαφών στο Κάστρο της Χίου».

Το τριήµερο του εορτασµού η είσοδος στα Μουσεία αρµοδιότητας της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 Ο ναός της Παναγίας Κρήνας είναι επισκέψιµος τις καθηµερινές (Τρίτη έως και Σάββατο) από τις 8.00 πµ έως τις 3.00 µµ.
Κατ’ εξαίρεση στο πλαίσιο του εν λόγω εορτασµού θα είναι ανοιχτός και την Κυριακή 28 Σεπτεµβρίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 µµ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθνική και κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά και η αναζήτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας, όπως αυτή προκύπτει μέσα από την προβολή των ιδιαιτεροτήτων του κάθε λαού.