Αρχική Νέα Τοπικά Μηχανικός της ΥΠΑ στη Χίο για το clear way

Μηχανικός της ΥΠΑ στη Χίο για το clear way

6


Επιτέλους κάτι φαίνεται πως κινείται στο θέμα του αεροδρομίου, έστω και με παρεμβάσεις του βουλευτή, στο θέμα της επέκτασης του clear way στο αεροδρόμιο Χίου και από την ώρα που από το Φεβρουάριο του 2013 έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις.
Το Νοέμβριο του 2013, σύμφωνα με το γραφείο της Κτηματικής Υπηρεσίας Χίου είχαν υπογράψει πρωτόκολλα παραλαβής 76 ιδιοκτήτες και απέμεναν 32. Από ότι φαίνεται η διαδικασία προχώρησε και σύμφωνα με την ακόλουθη ενημέρωση του βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου, σήμερα Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στη Χίο μηχανικός της ΥΠΑ, προκειμένου να ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης περίφραξης και διαμόρφωσης της απαλλοτριωθείσας περιοχής (αποψιλώσεις, κατεδαφίσεις.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου του Κ. Τριαντάφυλλου:


Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Κώστας Τριαντάφυλλος
είχε σειρά επικοινωνιών και συναντήσεων με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με θέμα το αεροδρόμιο της Χίου.

 

Σήμερα, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι, την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στη Χίο, μηχανικός της ΥΠΑ, προκειμένου να ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης περίφραξης και διαμόρφωσης της απαλλοτριωθείσας περιοχής (αποψιλώσεις, κατεδαφίσεις). Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης του έργου αυτού, που αφορά την κατεδάφιση/αποψίλωση των εμποδίων (clear way), είναι περίπου, ένας μήνας.

 

Η εξέλιξη αυτή είναι το επόμενο βήμα σε έναν συνολικό σχεδιασμό για την επέκταση του διαδρόμου του αερολιμένα της Χίου, σε συνέχεια και της τελευταίας πρωτοβουλίας του Κώστα Τριαντάφυλλου, που είχε ως αποτέλεσμα την σχεδόν ολοκληρωτική, μέχρι σήμερα, παράδοση-παραλαβή των απαλλοτριωθεισών εκτάσεων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

«Η προσπάθεια, η διεκδίκηση και η εγρήγορση για ένα τόσο σημαντικό αναπτυξιακό θέμα, όπως είναι αυτό της επέκτασης του διαδρόμου στο αεροδρόμιο του νησιού μας δεν σταματά ούτε λεπτό, και αποτελεί ένα στοίχημα για μένα, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Χίου. Πριν από λίγους μήνες είχαμε βρεθεί σε τέλμα. Με αποφασιστικές κινήσεις, ξεκολλήσαμε την διαδικασία και προχωράμε το έργο της επέκτασης. Στην προσπάθεια αυτή, δεν περισσεύει κανείς, χρειάζεται δουλειά και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων», δήλωσε ο Κώστας Τριαντάφυλλος.