Αρχική Νέα Τοπικά Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και θέμα νησιωτικότητας, στη συνάντηση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ με Δήμαρχο...

Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και θέμα νησιωτικότητας, στη συνάντηση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ με Δήμαρχο Χίου

14

 
Συνάντηση με μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χίου είχε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς το πρωί της Πέμπτης.

“Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας στο νησί, διάφορα ζητήματα μεταφορών – συγκοινωνιών, τη στέγαση και τη φροντίδα των παράτυπων μεταναστών καθώς και θέματα που αφορούν την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε αναλυτικά για τις απόψεις και τις προτάσεις τους, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, στο πλαίσιο μιας υγιούς συνεργασίας που επιθυμεί να χτιστεί μεταξύ των φορέων και του Δήμου”, σημειώνεται στο δελτίο τύπου του Δήμου.
Παράλληλα δελτίο τύπου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πιο αναλυτική αναφορά σχετικά με τα θέματα της συζήτησης:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

 

Το πρωί της Πέμπτης 25/9 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Χίου συναντήθηκε με τον νέο  δήμαρχο.

 Στην πρώτη αυτή συνάντηση αναπτύξαμε  τις θέσεις μας και  το ενδεδειγμένο και αναγκαίο για εμάς πλαίσιο στα ζητήματα:

  1. της διαφύλαξης  της δημόσιας περιουσίας και της κοινωνικής αξιοποίησής της κόντρα στις επιδιωκόμενες ιδιωτικοποιήσεις-εκποιήσεις
  2. της  μη υλοποίησης της λεγόμενης αξιολόγησης στο δημόσιο  που με τις ποσοστώσεις είναι προθάλαμος απολύσεων των υπαλλήλων  και διάλυσης των υπηρεσιών του δημόσιου. Ενώ  η κοινωνία χρειάζεται  αναβαθμισμένο δημόσιο τομέα με εμπνευσμένους και ανεξάρτητους δημόσιους υπαλλήλους. Μετά δε από την  ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που καταψήφισε την εφαρμογή του νόμου αυτού ζητάμε τον συντονισμό της δράσης του δήμου Χίου με άλλους δήμους, μέσω ΚΕΔΕ  στην κατεύθυνση της κατάργησής του και νομοθετικά.
  3. της αναγκαίας άσκησης κοινωνικής πολιτικής από την μεριά του δήμου για την βοήθεια εκτεταμένων τμημάτων του τοπικού πληθυσμού ειδικά την περίοδο αυτή που η κυβέρνηση διαλύει τις κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες
  4. της φροντίδας ζητημάτων της καθημερινότητας όπως για τις  συγκοινωνίες και  επαρκή δρομολόγια  σχολικών λεωφορείων και  για ανάπτυξη μέτρων πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων που τον τελευταίο καιρό δυστυχώς πληθύνανε
  5. της διάθεσης χώρων και της φροντίδας, με την ενεργοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου για την αξιοπρεπή φιλοξενία των προσφύγων που φθάνουν στην χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου πρότεινε στο δήμαρχο το συντονισμό με άλλους δήμους των παραμεθορίων περιοχών  ώστε να αξιοποιηθούν και να αυξηθούν τα παρεχόμενα  από την ΕΕ χρηματικά κονδύλια για τους  πρόσφυγες αλλά και για την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση ώστε να προωθηθεί συνολική πολιτική λύση αναλογικής αποδοχής των προσφύγων από τις χώρες μέλη της ΕΕ.

Θεωρούμε  την ανταλλαγή  απόψεων για τα  παραπάνω  θετική, ανεξάρτητα από διαφορές οπτικής.

Θα αγωνιζόμαστε, όπως πάντα, για μια, επί της ουσίας δημοκρατική πολιτική λειτουργία του δήμου που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών που δοκιμάζονται  από τις καταστροφικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Χωρίς προκαταλήψεις αλλά  και χωρίς εκπτώσεις.

                                                   

                                                                                                       25/9/2014

 

                                                                                      Η ΝΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ