Αρχική Νέα Τοπικά Κώστας Τριαντάφυλλος: αισιόδοξος για clear way και πρόταση για “μέτωπο” προς τα...

Κώστας Τριαντάφυλλος: αισιόδοξος για clear way και πρόταση για “μέτωπο” προς τα ανατολικά (VIDEO)

23

  

Όλες οι εκτάσεις που είχαν απαλλοτριωθεί το Φεβρουάριο του 2013 για την επέκταση του αεροδρομίου αποδόθηκαν επιτέλους στην Κτηματική Υπηρεσία, κατόπιν απόφασης να προχωρήσουν στην επιβολή προστίμων σε όποιον ή όποια παραμένει ακόμα στην περιοχή και ενώ έχει πάρει τα σχετικά χρήματα της απαλλοτρίωσης.

Ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου έκανε παράλληλα και μια νέα πρόταση σχετικά με το μέτωπο προς τα αναλοτικά (VIDEO).

Καταρχήν ανέφερε τις ενέργειες που έγιναν αυτά τα δύο περίπου χρόνια και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ύστερα και από την επιτόπια εργασία μηχανικού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας θα είναι έτοιμη η μελέτη άμεσα. Υπάρχει δε η δέσμευση ότι με την ολοκλήρωσή της θα μπορεί αμέσως να ξεκινήσει το έργο για επέκταση του clear way αφού η κύρια δαπάνη αφορά την περίφραξη.

Παράλληλα σχεδιάζεται η διαπλάτυνση ενός μικρού δρόμου που σήμερα είναι στο «φρύδι» της Ιωάννου Χρήστου με το δρόμο που κάθετα ενώνει την προαναφερόμενη οδό με την παραλιακή στο βόρειο τμήμα του διαδρόμου προσγείωσης.

Το καινούργιο θέμα που θέτει πάντως ο κ. Τριαντάφυλλος είναι σχετικά με τη μελέτη που πρέπει να γίνει για τη μετακίνηση του δρόμου στο ύψος του διαδρόμου προσγείωσης- απογείωσης προς τα ανατολικά.

«Πρότασή μου είναι να εκμεταλλευτούμε τη μελέτη και να δώσουμε τη δυνατότητα να ανασάνει ο αστικός ιστός της πόλης και να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο προς τη θάλασσα», σημείωσε ο κ. Τριαντάφυλλος.

Στην παρατήρησή μας πως πρόκειται για μια σημαντική  περιβαλλοντική ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, σημείωσε ότι το τμήμα αυτό της μελέτης δεν είναι ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα αλλά αφού πρώτα υπάρξει ο προαπαιτούμενος διάλογος.