Αρχική Νέα Τοπικά Η ωραία έχει χρέη, αναδημοσίευση άρθρου από efsyn.gr για Μ. Σταυρινούδη

Η ωραία έχει χρέη, αναδημοσίευση άρθρου από efsyn.gr για Μ. Σταυρινούδη

12

 Η νέα «γαλάζια» βουλευτής Χίου Μαρία Σταυρινούδη πλασάρει και το προφίλ της επιτυχημένης επιχειρηματικά, μόνο που αυτό δεν συνάδει με τα απλήρωτα χρέη που έχει από το 2006 απέναντι σε εταιρείες αλλά και εργαζομένους της.

 

ΧΙΟΣ Του Γιώργου Παγούδη

 


Μπορεί να έγινε γνωστή για τις ενδυματολογικές της επιλογές και σύμφωνα με κάποιους άλλους για την εικόνα της ως επιτυχημένης επιχειρηματία αλλά σε ορισμένους άλλους επιχειρηματικούς κύκλους η Μαρία Σταυρινούδη είναι γνωστή χρόνια για την παροιμιώδη -όπως αναφέρουν- επιχειρηματική της αφερεγγυότητα.

 Η εμπλοκή της διάσημης νέας βουλευτή Χίου, με το παρουσιαστικό που παραπέμπει σε σταρ του σινεμά ή και της μουσικής πίστας, με τον χώρο των επιχειρήσεων, ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από τη δημιουργία των Mastic Spa.

 Συγκεκριμένα από τις πρώτες ημέρες του 2003, όταν η Μαρία Σταυρινούδη ανέλαβε να κάνει γνωστά στη Χίο τα κομμωτήρια Mods Hair εγκαινιάζοντας ένα ανάλογο κατάστημα στο νησί… με κατάληξη τρία χρόνια μετά τα δικαστήρια να εκδώσουν αμετάκλητη δικαστική απόφαση εις βάρος της βάσει της οποίας η επιχειρηματίας καταδικάστηκε στην καταβολή ποσού ύψους 42.012,90 ευρώ.

 Με τη διαφορά ότι αυτό το ποσό, και παρά το γεγονός ότι η ίδια αργότερα μετείχε στο εγχείρημα των Mastic Spa που αρχικά προχώρησε καλά, δεν εξοφλήθηκε ποτέ.

 «Κάθε προσπάθεια συνεννόησης με την κ. Σταυρινούδη όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με την καταβολή έστω και μικρού μέρους της οφειλής της, που υφίσταται από το 2006 (ήδη 8 χρόνια και σε εποχές εκτός κρίσης), χωρίς να έχει καταβάλει έστω και ένα ευρώ, έπεσε στο κενό» υποστηρίζει η δικηγόρος της εταιρείας Βάγια Τατσίδου.

 

Δεν πληρώνει, δεν πληρώνει

 «Η ίδια, οχυρωμένη πίσω από σειρά καταδολιευτικών μεταβιβάσεων ακινήτων της σε συγγενικά της πρόσωπα, που καθιστούν κάθε προσπάθεια αναγκαστικής εκτέλεσης των δανειστών της άκαρπη, και πίσω από τη λειτουργία ενός καταστήματος με καλλυντικά στο HILTON, στο όνομα της κόρης της Βικτωρίας Σόδη -η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις επιχειρήσεις και είναι φοιτήτρια σε άλλη πόλη- αναφέρεται και δρα ως “επιχειρηματίας”, και δη κατά τους ισχυρισμούς των ΜΜΕ “επιτυχημένη” χωρίς να ενδιαφέρεται να εξοφλήσει τις υπέρογκες οφειλές που έχει δημιουργήσει σε Χίο και Αθήνα» τόνισε η κ. Τατσίδου στην «Εφ.Συν.».

 Οπως μάλιστα προσθέτει, οι ελπίδες να εξοφληθεί το χρέος μέσω της βουλευτικής αποζημίωσης που θα απολαμβάνει από εδώ και στο εξής η κ. Σταυρινούδη είναι μηδαμινές, αφού σύμφωνα και με τη νομοθεσία η αμοιβή των βουλευτών είναι «ακατάσχετη», ιδιαίτερα για οφειλές από εμπορική δραστηριότητα!

 Εξίσου μεγάλες πρέπει να θεωρούνται οι οφειλές της κ. Σταυρινούδη και στο ΙΚΑ Χίου από τη λειτουργία ινστιτούτου αισθητικής και κομμωτηρίου, που υποχρέωσαν το ίδρυμα να καταφύγει μέχρι και σε κατάσχεση προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών της ώστε να εξασφαλίσει την αποπληρωμή των υποχρεώσεων που είχαν συσσωρευτεί τόσα χρόνια.

 Αξιοσημείωτες όμως είναι και οι δικαστικές διαμάχες με τους κατά καιρούς εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της προκειμένου οι τελευταίοι να λάβουν όσα και ό,τι δικαιούνταν.

«Στην πολύμηνη προσπάθειά μου να επιτύχω την είσπραξη, για λογαριασμό της ως άνω πελάτισσάς μου εταιρείας, του επιδικασθέντος ποσού, από τον Μάιο του 2014 έως σήμερα, βρέθηκα αντιμέτωπη με μια απαράδεκτη, χλευαστική και όλως κοροϊδευτική συμπεριφορά της κ. Σταυρινούδη, ενώ παράλληλα ήταν “εξαφανισμένη” και δεν μπορούσα ούτε τα δικόγραφα να επιδώσω» δήλωσε η κ. Τατσίδου.

 Γεγονότα δηλαδή τα οποία κάθε άλλο παρά συνάδουν με την έννοια της «επιτυχημένης επιχειρηματία» που είναι μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 26/09/2014