Αρχική Νέα Τοπικά Λιμενικό Ταμείο: ανέλαβε δουλειά για το λιμένα Μεστών (VIDEO)

Λιμενικό Ταμείο: ανέλαβε δουλειά για το λιμένα Μεστών (VIDEO)

18

 
Η πρώτη ευθύνη που αναλαμβάνει η νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Χίου είναι να παρουσιάσει τεχνική έκθεση για το τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει στο Λιμένα των Μεστών ώστε να μπορεί να ενταχθεί στις πύλες εισόδου.

Αυτό θεωρείται αναγκαίο από την ώρα που θέλουμε να υποδέχεται και κρουαζιερόπλοια.

Για το σκοπό αυτό την Παρασκευή, 26/9, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου (στο VIDEO σχετικές δηλώσεις), με τη συμμετοχή του Δημάρχου Χίου, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και εκπροσώπων των βουλευτών Νότη Μηταράκη, Μαρίας Σταυρινούδη και του αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη.

Όπως δήλωσε ο κ. Τριαντάφυλλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το Λιμενικό Ταμείο δια του προέδρου του Μιχάλη Μπελέγρη ανέλαβε να παρουσιάσει σε 10 ημέρες μια τεχνική έκθεση για το έργο που απαιτείται.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε σαν παράδειγμα το λιμάνι της Πέτρας Λέσβου όπου αξιοποιήθηκαν και ομογενείς για τη χρηματοδότηση των έργων, χωρίς να αναφέρει ότι αν υπήρξε ενδιαφέρον από τους ομογενείς των ΗΠΑ που συνάντησε πρόσφατα.

Επίσης στη σύσκεψη εξετάστηκε η αξιοποίηση των οικίσκων που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν ως σχολικές αίθουσες, ώστε να υπάρξουν οι εγκαταστάσεις στο Λιμένα των Μεστών που ένα βασικό θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, είναι και η περίφραξη του χώρου.

Τα θέματα αυτά πιθανόν πάντως να είχαν προχωρήσει αν η Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη είχε προχωρήσει το πλαίσιο συνεργασίας με τον ΟΛΠ, όπου τον Ιούλιο του 2012 είχε δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην σύσκεψη με τον πρόεδρο του Γιώργο Ανωμερίτη που είχε γίνει στο Δημαρχιακό Μέγαρο, χωρίς όμως ποτέ να υπογραφεί και το πρωτόκολλο συνεργασίας!