Αρχική Νέα Τοπικά ΕΝΦΙΑ-λτης στα ταμεία- Ατελείωτες οι ουρές!

ΕΝΦΙΑ-λτης στα ταμεία- Ατελείωτες οι ουρές!

6

 
«Δεν φτάνει που μας υπέβαλαν ένα τόσο βαρύ φόρο, μας έχουν και ταλαιπωρούμαστε στις ατελείωτες ουρές» ήταν το σχόλιο το μεσημέρι της Δευτέρας στις Τράπεζες όπου από το πρωί είχαν σχηματιστεί ουρές για την καταβολή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Η πληρωμή ΕΝΦΙΑ αλλά και η δόση του φόρου εισοδήματος λήγουν σήμερα Τρίτη, όπου αναμένονται επίσης να σχηματιστούν μεγάλες ουρές στις τράπεζες όπως και στα ΕΛΤΑ (που μάλιστα σύμφωνα με κεντρικό δελτίο τύπου το κατάστημα της Χίου δίνεται να έχει ωράριο συναλλαγής μέχρι τις 5.30 μ.μ.).

Η αναμονή ήταν περισσότερο από 3 ώρες, ενώ στο νησί το κύριο βάρος φαίνεται ότι το έλαβαν οι τράπεζες που διαθέτουν μηχανισμό για χαρτάκι με νούμερο. Και αυτό γιατί δεν ήταν λίγοι αυτοί που έπαιρναν τον αριθμό και έφευγαν για να κάνουν γρήγορες δουλειές κοντά στην τράπεζα. Και αυτό παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι για να εξυπηρετήσουν όλους τους πολίτες.

Έτσι όμως δημιουργήθηκε αφάνταστη ταλαιπωρία και για αυτούς που είχαν να κάνουν και κάποια άλλη εργασία στα γκισέ των τραπεζών.

Κάτι που επίσης δεν έλαβαν υπόψη τους όπως φαίνεται οι αρμόδιοι είναι ότι τέλη του μήνα γίνονται συνήθως πληρωμές ενοικίων, μισθών (όπου οι πληρωμές γίνονται ακόμα), οπότε οι υπόχρεοι του ΕΝΦΙΑ σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκαν να περιμένουν να μπουν χρήματα στο λογαριασμό τους έτσι ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τα υψηλά ποσά.