Αρχική Νέα Τοπικά Εν αναμονή απόφασης υπουργείου Ναυτιλίας για την άγονη γραμμή

Εν αναμονή απόφασης υπουργείου Ναυτιλίας για την άγονη γραμμή

7

 
Εν αναμονή της απόφασης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι οι νησιώτες, σχετκά με το αν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΝΕΛ που θέλει χωρίς επιδότηση να βάλει πλοίο στη γραμμή Καβάλα- Σάμο 9με ενδιάμεσες στάσεις στα νησιά του Β. Αιγαίου) και κατάληξη τον Πειραιά.
Να θυμίσουμε ότι η ΝΕΛ είχε προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βορείου Αιγαίου, αλλά και σε δήλωση επίσχεσης υπηρεσιών, όπως και η Θυγατρική της «Σι Λινκ Φέρρις», λόγω του ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αρνούνται «αυθαίρετα και αδικαιολόγητα» να εξυπηρετήσουν μεταξύ άλλων τις συμβατικές υποχρεώσεις και να αποδώσουν εμπροθέσμως τα οφειλόμενα μισθώματα.
Στησ υνέχεια είχαμε την έκπτωση των εταιρειών «Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ Α.Ε)» και της θυγατρικής της «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ N.E» από συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας που υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Στη νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος όμως και ενώ αναμενόταν η υπογραφή με νέα εταιρεία του συγκεκριμένου έργου, είχαμε την παραπάνω πρόταση από τη ΝΕΛ, η οποία θεωρεί ότι είναι και βιώσιμη ακόμα και χωρίς επιδότηση.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ιούνιος του 2003, όταν οι πολίτες της Χίου με πρώτους τους συνταξιούχους ναυτικούς διεκδικούσαν καλύτερα δρομολόγια…