Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Αγίου Γεωργίου- ψήφισμα για μακαριστό πάτερ Λιαδή

Σύλλογος Αγίου Γεωργίου- ψήφισμα για μακαριστό πάτερ Λιαδή

7

 ΨΗΦΙΣΜΑ

            Στη Χίο, σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 6 μ. μ., συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Φρουρίου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του, με αφορμή τον θάνατο του αειμνήστου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, διδάκτορα Θεολογίας, καθηγητή μέσης εκπαίδευσης και Εφημέριου επί τέσσερις δεκαετίες και πλέον, του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Φρουρίου Χίου,

 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤ. ΛΙΑΔΗ

   Ο κ. Πρόεδρος, με πολλή συγκίνηση αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το πλούσιο έργο του μακαριστού Ιερέα, ο οποίος υπήρξε εκλεκτός λειτουργός της Εκκλησίας, εξαίρετος λειτουργός της δημόσιας εκπαίδευσης, δραστήριο μέλος της χιώτικης κοινωνίας, άριστος επιστήμων της Θεολογίας, ιστορικός ερευνητής της χιώτικης Αγιολογίας, λάτρης της πατρίδας του και θερμότατος υποστηρικτής των σκοπών και του έργου του Συλλόγου από την ίδρυσή του.

            Ο μακαριστός “παπά Γιώργης” μας διακρίθηκε για την πνευματικότητά του, την ηρεμία του, την θρησκευτική του αυστηρότητα, την ακριβοδίκαιη κρίση του και την αγάπη του για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για τους κατοίκους της ενορίας του, συνεπείς χριστιανούς και μή, και πρόθυμα και αγόγκιστα προσέφερε, μέσα από το έργο της Εκκλησίας αλλά και προσωπικά, πνευματική και υλική βοήθεια, σε όποιον την είχε ανάγκη. Με την προσωπικότητά του και το πλούσιο έργο του επλούτισε και εξύψωσε την κοινωνία του Φρουρίου, την οποία εγαλούχισε με ιδαίτερο ζήλο και μαεστρία και με την οποία συμβίωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Στήριξε από την πρώτη στιγμή τον Σύλλογό μας και ήταν παρών σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των μελών του, συμμετέχοντας ενεργά και ουσιαστικά σε αυτές.

            Γιαυτό και έχαιρε τον απόλυτο σεβασμό και την αγάπη όλων. Οι κάτοικοι του Φρουρίου αισθάνονται να τους διακατέχει ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια που είχαν Εφημέριό τους τον παπά Γιώργη. Ο θάνατός του αφήνει αναμφίβολα ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό. Η μνήμη του όμως θα είναι παντοτεινή.

            Στη συνέχεια το Συμβούλιο, σε ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης και τιμής προς τον εκδημήσαντα εις Κύριον, ομόφωνα αποφάσισε :

            Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία,

            Να διατεθεί, στη μνήμη του χρηματικό ποσό για το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Φρουρίου,

            Να εκφράσει στην θρηνούσα οικογένεια τα θερμά συλλυπητήρια των μελών του Συλλόγου, και να της παραδόσει το παρόν ψήφισμα και

            Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

            Μετά από αυτό λύθηκε η συνεδρίαση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                          Ο Γ.Γραμματέας

 

Κ. Βερβέρης                               Ε. Αναγνώστου