Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση Δημάρχου Χίου με υφυπουργό Ανάπτυξης για τον ημιτελή περιφερειακό δρόμο

Συνάντηση Δημάρχου Χίου με υφυπουργό Ανάπτυξης για τον ημιτελή περιφερειακό δρόμο

9

 Συνάντηση με το Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού και αντιδήμαρχο Στρατή Γδύση για τις χρηματοδοτήσεις έργων μέσω ΕΣΠΑ του Δήμου Χίου διενεργήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

«Αγκάθι» το θέμα της χρηματοδότησης του 1ου τμήματος του περιφερειακού δρόμου της Χίου που μπορεί να επισημάνθηκε η σημασία του συγκεκριμένου έργου αλλά δεν αναφέρεται στο δελτίο τύπου αν βρέθηκε λύση για το θέμα της χρηματοδότησης.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου:

“…Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι διευθυντές των Υφυπουργών Ν. Μηταράκη και Οδ. Κωνσταντινόπουλου ενώ το Δήμο Χίου εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και ο Αντιδήμαρχος Στρατής Γδύσης.


Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης του 1ου τμήματος του Περιφερειακού Δρόμου της Χίου (από τη θέση Γεφύρι του Παρθένη μέχρι την παραλία της Φάρκαινας). Επισημάνθηκε η σημασία του έργου για το νησί καθώς και η ανάγκη γρήγορης υλοποίησης του μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά για τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης των Τειχών του Κάστρου Χίου καθώς και για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Συκούση.

Τέλος, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα και το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών και τονίστηκε η σημασία της απαραίτητης υποστήριξης για την ταχύτερη εξέλιξη των έργων του Δήμου Χίου”.