Αρχική Πολιτισμός Η Χιώτισσα νύφη στο διάβα των αιώνων, έκθεση στο ΟΜΗΡΕΙΟ από το...

Η Χιώτισσα νύφη στο διάβα των αιώνων, έκθεση στο ΟΜΗΡΕΙΟ από το ΑΡΤΙΟΝ

12

 “Η Χιώτισσα νύφη θα είναι το επίκεντρο της νέας θεματικής Έκθεσης του Συλλόγου ΄΄ΑΡΤΙΟΝ΄΄, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Χίου με τίτλο :΄΄Η Χιώτισσα νύφη στο διάβα των αιώνων΄΄.

   Η Έκθεση θα περιλαμβάνει παλιές φωτογραφίες με νύφες (και γαμπρούς), εικαστικά έργα , χειροτεχνίες και κοσμήματα εμπνευσμένα από τη χιώτισσα νύφη, καθώς και μια μικρή συλλογή παλαιών παραδοσιακών και πιο σύγχρονων νυφικών, και θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις.

  Εκτός από τα νοσταλγική γοητεία που ασκεί η θεματολογία, το νυφικό αντικατοπτρίζει και την κοινωνία της κάθε εποχής.
Το εύρος και η ποικιλία που θα αναγνωρίσουμε μέσα από την Έκθεση θα αναδείξουν πολλές πτυχές της ιστορίας, της παράδοσης και της λαογραφίας μας.
Εκτός φυσικά από την εποχιακή μόδα που ακολουθούσε η κάθε νύφη, θα έχουμε την ευκαιρία να διακρίνουμε τα διακοσμητικά στοιχεία , τα αξεσουάρ και τα κοσμήματά της χιώτισσας νύφης στο πέρασμα του χρόνου (μακιγιάζ, κομμώσεις,άνθη κ.λ.π.), αλλά και να θυμηθούμε τους χιώτες φωτογράφους της κάθε εποχής.

   Εντέλει, πιστεύουμε ότι κάθε φωτογραφία και κάθε νυφικό έχει να μας ΄΄διηγηθεί΄΄ τη δική του ιστορία και αυτό θα είναι ο βασικός άξονας της Έκθεσης.”, σημειώνεται από το σύλλογο ΑΡΤΙΟΝ που καλεί όποιον και όποια θέλει να συμβάλλει στην διοργάνωση της Έκθεσης, να διαθέσει φωτογραφικό ή άλλο υλικό συγγενών του, όσο γίνεται παλαιότερο.


 Επικοινωνία:
Βάσω Κριτάκη, Πρόεδρος ΄΄ΑΡΤΙΟΝ΄΄, τηλ.:6937214208
email του «ΑΡΤΙΟΝ» artion.chios2013@gmail.com.
Facebook: Πολιτιστικός Σύλλογος ARTION