Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ: ψήφισμα συμπαράστασης για Σκούφαλο, Αμπαζή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ: ψήφισμα συμπαράστασης για Σκούφαλο, Αμπαζή

7

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ                                                         Ν.ΧΙΟΥ                                                      Χίος 30 /09/2014

ΑΠΟΦΑΣΗ

Η Γενική Συνέλευση  του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου ενέκρινε και ψήφισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης:

                                                                                                                                                                      ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Η Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου των ΟΤΑ συμπαραστέκεται στους Μάρκο Σκούφαλο , επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ, Χίου, Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και Γιώργη Αμπαζή Πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου , Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Δ. Χίου μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ , που διώκονται από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ , ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.

          Ύστερα από σειρά καταγγελιών , μηνύσεων και αγωγών ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης φθάνει στο σημείο ν απαιτεί 70.000 ευρώ από τον καθένα από τους δύο συνδικαλιστές , μεδίκη που εκκρεμεί στις 8 του Οκτώβρη 2014 , συμπεριλαμβανομένου και του αρχισυντάκτη της εφημερίδας « Πολίτης» κ. Κατσαράκη τον οποίο εγκαλεί για τους ίδιους λόγους.

          Οι δυο συνδικαλιστές δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα , για προσωπικούς ή άλλους λόγους , αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ) . Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν , καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στη δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις και εμπόδισαν να απορροφιέται δημόσιο χρήμα από συμβάσεις με απ’ ευθείας αναθέσεις , που θα υπέγραφε με την συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ των συμφερόντων του ιδιοκτήτη της «ΑΚΜΗ» με το Δήμο.

          Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή , κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται , πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων , των απλών λαϊκών ανθρώπων , γιατί ανοίγει την όρεξη και στα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων , του δικαιώματος στην απεργία , της παραπέρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.

          Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε τα μέλη μας σε συμπαράσταση στις 8 του Οκτώβρη στα δικαστήρια Χίου.

 

Η Γεν. Συνέλευση

του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου