Αρχική Νέα Τοπικά Διάνοιξη μονοπατιού Αφροδίσια – Γραμμένη Πέτρα – Κουρούνια

Διάνοιξη μονοπατιού Αφροδίσια – Γραμμένη Πέτρα – Κουρούνια

19


 Πολλοί ήταν οι χωριανοί εθελοντές που πλαισίωσαν την εκκίνηση της δράσης διάνοιξης του πρώτου κομματιού του μονοπατιού που κάποτε ένωνε τα Αφροδίσια με τα Κουρούνια.
Μπροστάρηδες οι μεγαλύτεροι Σιταράς Γρηγόρης, Καρούσης Σπύρος και Σιταράς Δημήτρης μετέδωσαν τον ενθουσιασμό τους στα μέλη του εκπολιτιστικού συλλόγου Αφροδισίων και της εθελοντικής ομάδας διάνοιξης μονοπατιών Χίου, που έδωσαν το  παρόν. Στις εργασίες διάνοιξης συμμετείχαν επίσης ενεργά η κ. Βιβή Ποταμούση, αντιδήμαρχος Χίου, και ο κ. Δημήτρης Τσούχλης, σύμβουλος του δημάρχου Χίου για θέματα περιβάλλοντος. Η παρουσία του κ. Σγόντζου Γιάννη, μέλους του Δ.Σ. του ιδρύματος Γιάννη και Πηνελόπης Κουγιούλη, από τη Βολισσό, και του κ. Κώστα Κεφαλονίκα από τα Νενητούρια, ανέδειξαν τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των κατοίκων όλων των χωριών της Αμανής.

        
  Μέσα από αυτή την πρώτη σπουδαία δράση, μετά από χρόνια είναι και πάλι προσβάσιμο το μονοπάτι από την εκκλησία του Αγίου Μάμα μέχρι τη στέρνα στη Γραμμένη Πέτρα – σε μια περιοχή γεμάτη πλατάνια και κερασιές. Την ερχόμενη Κυριακή 12 Οκτωβρίου, μετά από πρόταση των Αφροδισιανών, θα συνεχιστούν οι εργασίες διάνοιξης “για να φτάσουμε στα Κουρούνια πριν αρχίσουν οι ελιές”!