Αρχική Μαστίχα Μουσείο Μαστίχας το 2015; στα 9,2 εκ. ΕΥΡΩ φτάνει η χρηματοδότηση

Μουσείο Μαστίχας το 2015; στα 9,2 εκ. ΕΥΡΩ φτάνει η χρηματοδότηση

18


Λειτουργία των δύο νέων θεματικών μουσείων που σχεδιάζει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς μέσα στο επόμενο έτος, δηλαδή το 2015, ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Σοφία Στάϊκου κατά τη διάρκεια της Διεθνής Συνάντησης με θέμα τη μελέτη και την ανάδειξη των Πολιτιστικών Τοπίων που 10 και 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Στυμφαλία (όπου λειτουργεί ένα από τα επτά θεματικά μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος).
Ενα από αυτά τα μουσεία, είναι και αυτό του Μουσείου Μαστίχας (στη φώτο μακέτα του έργου) που εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί κοντά στο Πυργί.
Η αναφορά της κας Στάϊκου συνέπεσε πάντως με την έγκριση νέας χρηματοδότησης για το Μουσείο Μαστίχας ύψους 2,9 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ για το τρέχον έτος, (ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότηση του έργου στο υψηλότατο ποσό των 9,2 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ) που μάλιστα “χρεώνεται” σε πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου:

 

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη εγκρίθηκε ποσό 2,9 εκ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση του Μουσείου της Μαστίχας  για το τρέχον έτος.

Η συνολική χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 ανέρχεται στα 9,2 εκ. ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και δικαιούχο το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς. 

Αντικείμενο του έργου ειναι η διαμόρφωση του μουσειακού κελύφους και του περιβάλλοντος χώρου και η εγκατάσταση σε αυτά της μόνιμης έκθεσης και των συμπληρωματικών / βοηθητικών χώρων και υπηρεσιών, καθώς και οι ενέργειες πληροφόρησης και δημοσιότητας για το έργο.