Αρχική Απόψεις Aρθρα Γράμμα από τη Χίο: κόσμος πολύς για τον ΕΝΦΙΑ, από τη Βιτώρια

Γράμμα από τη Χίο: κόσμος πολύς για τον ΕΝΦΙΑ, από τη Βιτώρια

24

 Τα γράμματα της Βιτώριας στην Οργα, κάθε φορά που έρχεται ο ταχυδρόμος! 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ CHIOSNEWS.COM

30 Σεπτεμβρίου


Αγαπημένη μου φίλη, ίντα κάμνεις;
Εύκομαι, το γράμμα μου να σ’ έβρει καλά..
Μόλις μου ‘πες πως θα ‘σαι στο Μανταμάδο, δασκάλα με τα κοντά μαγιά, ησύχασα γιατί εσκέφτηκα πως εκεί είναι ο Ταξιάρχης κι όσο να πεις μια πόρτα θα ‘σαι, θ’ ανάβεις ένα κερί κι άμα ανάβεις ρίχνε και κάνα ευκέλαιο και προς τα δω… Όχι πως έχομενε παράπονο από την Αγιά Μαρκέλλα, τον Άγιο Σίδωρο ή την Αγιά Ματρώνα, θεός φυλάξοι, ο, τι μπορούνε κάμνουνε σαν άγιοι, αλλά και μια βοήθεια ακόμα δε βλάφτει μπας και πέσει η κυβέρνηση, γιατί μόνο οι κατάρες δεν πιάνουνε…
Εδώ, όπως τα ήξερες.. ησυχία έχομε, δυό φωτιές εμπήκανε στις Αμάδες και στ’ Άγιο Γάλας, μια δυό καραμπόλες εγίνανε σήμερα στο δρόμο του αεροδρομίου, εχάσανε τις φορεσιές και τα όργανα της φιλαρμονικής της Χίου και τα ψάχνουνε, βρε ΄Οργα μου, μπας κι είδες κάνα τρομπόνι πούβετις;
Αύριο εμάθαμενε πως θα βαρέσουν οι σειρήνες του πολέμου στα ψέματα, μας επροειδοποίησαν οι αθρώποι για να μην μας έρτει γουσουρικό και θαρούμενε πως ο Βενιζέλος μας ήβαλενε σε μπελάδες..
Από χτες οι τράπεζες μας και το ταχυδρομείο μας έχουνε τις δόξες τως, χαρές..Ασκέρι, ‘Οργα, κόσμος πολύς, μέσα κι έξω, Είχα να δω τόσο κόσμο από τότε που επέρνουμουνε από την πλατεία κι είχεν έρτει το Γιωργάκι ο Παπαντρέου κι ήλεγενε πως λεφτά υπάρχουν..Επαίρνανε οι αθρώποι τις συντάξεις κι αμέσως τις εδίνανε πίσω στον ταμία, να για τον ΕΝΦΙΑ, να για το φόρο εισοδήματος, κι ο ταμίας τους έδινε ρέστα 3 ευρώ και 19 λεφτά για να κάνουν οι αθρώποι τα κουμάντα τους, να περάσουνε το μήνα τως.. Εβρίζανε, οι παππούδες, σουτ και σουτ οι γιαγιάδες τους ετραβούσανε τα σακάκια, αν είχα πιεσόμετρο μαζί μου, ένα ευρώ από τον κάθε παππού να ‘παιρνα θα ξαναπαντρευουμουνε, που λε ο λόγος..
Ήκλεισα κι εγώ το μαγαζί μου κι επήα στην Εθνική που είχαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ΕΝΦΙΑ.. Τελικά μόνο δέκα άτομα απ’ όλο το νησί δεν τον θένε.. τόσοι ήμεστενε.. κρίμα το ωραίο πανό..

Αυτά είχα να σου πω κι άμα θυμηθώ και τίποτις άλλο θα σε πάρω εις το τηλέφωνο. Σε φιλώ και σένα και το Νίκο!Να προσέχετε και να ντυνούστενε καλά..
ΥΓ1. Έχεις φιγιά από την Αρκαδία που εκάμαμε πριν βεγγέρα
ΥΓ2. Το φίλο τον Κώστα εν τον είδα για να σου στείλει τα χαιρετίσματα του αλλά ήψησε μιάν έμορφη μακαρονάδα, εμοσχομύρισε όλο το φεισμπουκ..