Αρχική Νέα Τοπικά Ειδική μέριμνα στα παιδιά των προσφύγων ζητά η ΛΑΣ Β. Αιγαίου (VIDEO)

Ειδική μέριμνα στα παιδιά των προσφύγων ζητά η ΛΑΣ Β. Αιγαίου (VIDEO)

25

 

Τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό κτήριο όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας, περιέγραψαν ο επικεφαλής της ΛΑΣ Βορείου Αιγαίου, περιφερειακός σύμβουλος, Στρατής Κόρακας και ο υπεύθυνος στη Χίο για την παράταξη Γιώργος Αμπαζής.(VIDEO)

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σημείωσαν ότι έγινε επίσκεψη στα κτήρια πίσω από την οδό Δημοκρατίας, στα πλαίσια περιοδείας την Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, του κ. Κόρακα στη Χίο.{e

«Πάνω από 100 κιλά σκουπίδια βρίσκονταν στο χώρο όπου κοιμούνται και βρέφη» είπε ο Γιώργος Αμπαζής που πρότεινε να υπάρξει μέριμνα ώστε παιδιά και γυναίκες να μένουν σε ξενοδοχεία.

«Χρειάζονται τουλάχιστον στρώματα και γιατρό για τα παιδιά, ενώ δεν έχουν πρωινό», συμπλήρωσε ο κ. Κόρακας που συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού.

Ο κ. Αμπαζής κάλεσε επίσης τους συναδέλφους του δασκάλους και νηπιαγωγούς ενόψει και της 28ης Οκτώβρη να δώσουν ένα μάθημα δημοκρατίας και πάλης κατά του φασισμού και του πολέμου προσφέροντας λίγα μπισκότα και λίγες σοκολάτες στα παιδιά αυτά.