Αρχική Νέα Τοπικά Φωτιά στο Μελανιός, μεγάλη η καταστροφή στην Αμανή

Φωτιά στο Μελανιός, μεγάλη η καταστροφή στην Αμανή

70


12.00
Οι αλλαγές στη διεύθυνση του ανέμου, οδηγούν προς τα πίσω την πυρκαγιά, στην περιοχή Κορδά στο Αγιο Γάλας.
Όπως μας είπε η αντιδήμαρχος Βιβή Ποταμούση, εκεί έχουν τα κηπευτικά τους οι χωριανοί και θα είναι κρίμα να καούν..

9.45 π.μ.:

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που από χθες το μεσημέρι κατακαίει τη βορειοδυτική Χίο.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει φτάσει κοντά στην περιοχή του Αϊ Γιώργη Κρασσά στα Νενητούρια, ενώ το έργο της κατάσβεσης είναι πολύ δύσκολο λόγω του ότι δεν είναι εύκολα προσβάσιμη η περιοχή.

“Δεν υπάρχουν δρόμοι και όπου υπάρχουν είναι τόσο στενοί που με δυσκολία μπορεί να κάνει αναστροφή ένα όχημα”,μας είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τριπολίτης από την ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ, 

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη εν τω μεταξύ δύσκολα θα μπορέσουν αν επέμβουν και σήμερα, αφού ο υψηλός κυματισμός εμποδίζει τη λήψη νερού όπως και πιθανόν τις ρίψεις.

«Λυπάμαι τους ανθρώπους που πήγε ο κόπος τους χαμένος και είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται, Λυπάμαι για την περιβαλλοντική καταστροφή που είναι νωρίς για να αποτιμηθεί.

Ευχαριστώ τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που παλεύουν για την κατάσβεση», μας δήλωσε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιβή Ποταμούση που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή.
(την οποία και ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό από την περιοχή).

6.50 π.μ.
 Συνεχίζεται η πυρκαγιά στην Αμανή, που ξεκίνησε από τις ανεμογεννήτριες στο Μελανιός περί τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης και με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων ξεπέρασε το Αγιο Γάλας (φωτογραφία)και καίει προς τα Νενητούρια.

Στο βίντεο και τις φωτογραφίες της αντιδημάρχου περιβάλλοντος Βιβής Ποταμούση φαίνεται η καταστροφή όπως και η ανεμογεννήτρια που φαίνεται ότι βραχυκύκλωσε και προκάλεσε την πυρκαγιά.

η περιοχή γύρω από την ανεμογεννήτρια

η κατεστραμμένη κεφαλή.