Αρχική Νέα Τοπικά Σήμερα τελευταίο αντίο στον αντιστασιακό Πάνο Καρασούλη

Σήμερα τελευταίο αντίο στον αντιστασιακό Πάνο Καρασούλη

60


Σήμερα Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, στις 3.30 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του αγωνιστή- αντιστασιακού Πάνου Καρασούλη στον Ι.Ν. Αγίου Πολυκάρπου στον Κάμπο.
Η σορός του αείμνηστου κυρ Πάνου μεταφέρθηκε από την οικογένειά του στη Χίο, από το μακρινό Βανκούβερ του Καναδά όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Η οικογένεια αντί στεφάνου επιθυμεί να στηριχτούν το παράρτημα της Κιβωτού στον Κόσμο στη Χίο και το Γηροκομείο Χίου.
κατατεθούν χρήματα Εχουμε γράψει στην αγγελία για Κιβωτό και Γηροκομείο. Ισως χρειαστώ το λογαριασμό για να καταθέσουμε τα χρήματα.
Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο του Πάνου Καρασούλη”Χίος 1943-1944 Συμμαχική Στρατιωτική Αποστολή και Εθνική Αντίσταση’ διαβάζουμε για αυτές τις μέρες του Οκτώβρη του ’44:

«Στα τέλη Οκτωβρίου κατέφθασαν πολλά τρόφιμα και ρουχισμός (παντελόνια, αρβύλες, πουκάμισα, χλαίνες και κουβέρτες) για την υπηρεσία μας, τα οποία αποθηκεύθηκαν στο υπόγειο του ξενοδοχείου όπου είχαμε εγκατασταθεί. Το Κάστρο είχε ενδιαφερθεί να τα στείλει για τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν με τον Καλαμπόκα ως σαμποτέρ και πληροφοριοδότες, όπως το είχα ζητήσει εγώ με το τηλεγράφημά μου. Ο λοχαγός Ferris μου ζήτησε κατάλογο ονομάτων για να γίνει η διανομή. Συνεννοήθηκα με τη νομαρχιακή του Ε.Α.Μ. , η οποία γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, μου έδωσαν ένα κατάλογο και έγινε η διανομή. Υπάρχει στο αρχείο μου ένας πρόχειρος κατάλογος ονομάτων όπου αναφέρονται ξεχωριστά ονόματα και τα είδη που έλαβε ο καθένας.

Επιπλέον ο Ferris μου είπε να προτείνω δύο ενορίες φτωχικές που είχαν απόλυτη ανάγκη τροφίμων. Πρότεινα την ενορία μου (Χριστός Βαρβασίου) και την ενορία Γρου. Μεταφέραμε με στρατιωτικό φορτηγό αυτοκίνητο τρόφιμα 9αυγό σε σκόνη, γάλα σε σκόνη, πατάτες ξηρές, διαφορές κονσέρβες, ζάχαρη, λάδι, βούτυρο και άλλα) και άφησα τους ενορίτες να κάμουν επιτροπή για να επιβλέψουν τη διανομή».

Διαφήμιση