Αρχική Πολιτισμός Ο Ηλίας Μαμαλάκης μιλά για τον εθελοντισμό και τις “Μαγειρικές Εντός…” του...

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μιλά για τον εθελοντισμό και τις “Μαγειρικές Εντός…” του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (VIDEO)

17


«Εμαθα να αγκαλιάζω χωρίς να ντρέπομαι», σημείωσε ο γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης κατά την παρουσίαση του βιβλίου συνταγών «Μαγειρικές εντός…» στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΜΧ για την εθελοντική του δράση στο ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει.

Ένα βιβλίο διαφορετικό, φτιαγμένο από τα ίδια τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας σε τρεις φυλακές της χώρας, και με τη φροντίδα του Ηλία Μαμαλάκη που φρόντισε να βάλει το… αλατοπίπερο, ζητώντας από τους συμμετέχοντες να γράψουν δυο λόγια για την αγαπημένη τους συνταγή.
(VIDEO)

Σημείωσε επίσης ότι ακόμα και η φωτογράφιση είναι δικής του δουλειά, ενώ το στήσιμο και την εκτύπωση του βιβλίου την έκανε το δημιουργικό του ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ=ΧΡΩΜΑ που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη.

«Πληρωνόμαστε παίρνοντας αγάπη» σημείωσε για την εθελοντική του προσφορά, ενώ επισήμανε στους γονείς ότι πρέπει να δείχνουμε «αγάπη, κατανόηση, να μην τα βρίζουμε και να τα ακούμε».

 

Το κοινό στην αίθουσα της ΕΜΧ το είχε προϊδεάσει το βίντεο από το διαμορφωμένο χώρο που μόνο φυλακές δεν θύμιζε, αλλά και η αφήγηση της Ντενίσα, μέλος του Εν Δράσει και  που «καθαρή» όπως είπε εδώ και 31 μήνες.

Τα έσοδα του βιβλίου πηγαίνουν στην κοινότητα και στην Αθήνα μπορεί αν το βρει κανείς στα γραφεία του ΚΕΘΕΑ, ενώ στη Χίο μπορεί κανείς να το προμηθευτεί μέσω του Κέντρου Πρόληψης.

Την εκδήλωση στη Χίο συνδιοργάνωσαν με το ΚΕΘΕΑ μαζί με το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, το Κέντρο Πρόληψης Χίου, η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το mastihashop που μαζί με το Σύλλογο Νενήτων “η Βοκαριά” πρόσφεραν χιώτικες νοστιμιές στο τέλος της εκδήλωσης .