Αρχική Νέα Τοπικά Παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, μικρή συμμετοχή κόσμου- χωρίς διαδήλωση διαμαρτυρίας (VIDEO...

Παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, μικρή συμμετοχή κόσμου- χωρίς διαδήλωση διαμαρτυρίας (VIDEO & ΦΩΤΟ)

31

  Μαθητές, σύλλογοι, πρόσκοποι και στρατιώτες παρέλασαν στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου, αποδίδοντας τιμές σε ένα και μοναδικό εκπρόσωπο της γενιάς που πολέμησε το 1940 και βρισκόταν στην εξέδρα των επισήμων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μετά από αρκετά χρόνια η παρέλαση στη Χίο πραγματοποιήθηκε χωρίς συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνθήματα, πέρα από ένα πανό του Εργατικού Κέντρου Χίου με το εύγλωττο σύνθημα:

1940: όχι

2014: παρ΄τα όλαΗ καθημερινότητα είναι πολύ σκληρή, αιτία που προφανώς έφερε και λίγο σχετικά κόσμο να παρακολουθεί την παρέλαση, και χωρίς το ένα σημαντικό πρόβλημα για το οποίο θα διαδήλωνε κανείς όπως τα προηγούμενα χρόνια. Και όχι γιατί, πιστεύουμε, θεωρείται ότι τα προβλήματα πέρασαν.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, με τη συχνότατη πλέον παρουσία του στη Χίο, ενώ παρόντες ήταν και οι δύο βουλευτές του νομού, η κα Σταυρινούδη από τη ΝΔ και ο κ. Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο στρατιωτικός διοικητής Ταξίαρχος Γιάννης Παπαπροκοπίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, όπως και η νέα Πρωτοδίκης Χίου.

Στα video που ακολουθούν η μαθητική, η στρατιωτική παρέλαση και οι δηλώσεις των πολιτικών προσώπων.

Νότης Μηταράκης: μέρα τιμής, μνήμης, και εθνικής ενότητας, θυμόμαστε θυσίες και απώλειες.

Σταμάτης Κάρμαντζης: τιμή και ευγνωμοσύνη στους ένδοξους νεκρούς, η Ελλάδα θα σταθεί όρθια.

 Κώστας Τριαντάφυλλος: να σκεφτούμε και να αναλογιστούμε το αύριο.

 

ΓΡΑΠΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

“Σήμερα, όλοι οι Έλληνες τιμούμε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας. Θυμόμαστε και τιμούμε εκείνους τους ήρωες, που αψηφώντας τους κινδύνους και τη δύναμη του εχθρού, πολέμησαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Τότε, όλοι οι Έλληνες μαζί έκαναν τον ελεύθερο κόσμο να αναγνωρίσει την προσφορά της Ελλάδος στην έκβαση του πολέμου και ανάγκασαν τον Ουίνστον Τσώρτσιλ να δηλώσει πώς «πλέον δε θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».


Από το έπος του ’40, σήμερα αντλούμε παραδείγματα ενότητας και ομοψυχίας, με σκοπό την έξοδο της χώρας μας από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας μας. Η αρχή έχει ήδη γίνει και πλέον προχωρούμε με σταθερά και σίγουρα βήματα ώστε να πιάσουν τόπο οι τεράστιες θυσίες ολόκληρου του Ελληνικού λαού και να μπούμε και πάλι σε εποχές ανάπτυξης και ευημερίας.

Χρόνια πολλά σε όλους!”