Αρχική Νέα Τοπικά Χαριστικό- ανταλλακτικό παζάρι από την Επιτροπή Αλληλεγγύης, 1/11/14

Χαριστικό- ανταλλακτικό παζάρι από την Επιτροπή Αλληλεγγύης, 1/11/14

5

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΧΙΟΥ

 

 

     Χίος   26-10-2014

 


    Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου οργανώνει το 1ο  Χαριστικό- Ανταλλακτικό παζάρι στο Εργατικό Κέντρο Χίου από τις 10.00πμ μέχρι τις 2.00μμ.Την Παρασκευή  31 Οκτωβρίου από τις 6.00μμ μέχρι τις 8.00μμ θα γίνει συλλογή των πραγμάτων  και η τακτοποίηση  και διαλογή τους .


 Βέβαια συλλογή-ανταλλαγή   θα γίνεται και το Σάββατο ,άλλωστε αυτό είναι το χαριστικό-Ανταλλακτικό παζάρι.


Όσοι θέλουν προσφέρουν αντικείμενα που δεν τους χρειάζονται (βιβλία, παιχνίδια, ρούχα, υποδήματα.) και μπορούν να πάρουν ό,τι χρειάζονται.
Με τον τρόπο αυτό αλλάζουμε καταναλωτική κουλτούρα.

Το χαριστικό/ανταλλακτικό παζάρι δεν είναι φιλανθρωπία, είναι έκφραση αλληλεγγύης σε όσους το έχουν ανάγκη, είναι μια εναλλακτική μορφή οργάνωσης της κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής Αντί να φυλάμε, να αποθηκεύουμε  πράγματα που δεν μας είναι απαραίτητα ας προσπαθήσουμε να τα ανταλλάξουμε ή να τα χαρίσουμε σε κάποιον που τα χρειάζεται.


Καλλιεργούμε οικολογική και οικονομική συνείδηση αφού όλο αυτό θα είναι μια μορφή ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αγαθών δείχνοντας παράλληλα έμπρακτα, αλληλεγγύη στο συνάνθρωπό μας.

Η δράση αυτή μας αφορά όλους.
Γι’ αυτό καλούμε τον καθένα ξεχωριστά να συμβάλλει στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

Στα πλαίσια της δράσης <<Παιδεία για όλους>>που οργανώθηκε από την <<Αλληλεγγύη για όλους >>θα μοιράσουμε τετράδια  της Αλληλεγγύης για όλους  σε όλα τα παιδιά των εγγεγραμμένων  στις  καταστάσεις της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου.

                 Η   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Πληροφορίες: fb Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου               

Τηλ.Επικοινωνίας :6977841382