Αρχική Πολιτισμός Φιλοσοφία και δημιουργική γραφή στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης

Φιλοσοφία και δημιουργική γραφή στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης

7

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μια σειρά δίωρων συναντήσεων όπου θα εξοικειωθούμε με την πρωτότυπη δημιουργική σκέψη, θα μελετήσουμε και θα συζητήσουμε κείμενα του Πλάτωνα προσκρούοντας σε θεμελιώδη ερωτήματα, όπως εκείνα που θέτει ο «Τίμαιος». Στη συνέχεια θα ερευνήσουμε τρόπους για να εκφράσουμε δημιουργικά τις θέσεις και αντιθέσεις που θα έχουν γεννηθεί, ώστε να παράξουμε τον δικό μας –τον προσωπικό- λόγο που θα συμπορεύεται με την πλατωνική σκέψη ή θα την αμφισβητεί.

Πότε; Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και για δέκα Δευτέρες.

Πού; Στον Πολιτιστικό χώρο της οδού Αμάντου 26 (Φωτογραφική Λέσχη) στις 19.00 και για δύο ώρες.

Πώς; Ξεκινάμε με ένα δίωρο Φιλοσοφίας και συνεχίζουμε με ένα δίωρο Δημιουργικής γραφής. Δηλαδή πέντε συναντήσεις για το κάθε αντικείμενο εναλλάξ μέχρι το τέλος αυτού του κύκλου συναντήσεων.

Ποιοι; Αυτοί στους οποίους αρέσει ή ενδιαφέρει η φιλοσοφία και ζητούν να «γυμνάσουν» τη σκέψη τους πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα για την ανθρώπινη ύπαρξη.
Αυτοί που ψάχνουν να βρουν ένα δρόμο για να ελευθερωθούν – εκφραστούν μέσω της γραφής.
Αυτοί που θέλουν να συνδυάσουν τη φιλοσοφία με την εξερεύνηση των εκφραστικών τους μέσων.

Οι συντονιστές:
Ο Ηλίας Ν. Γεωργούλας είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αρθρογραφεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει συγγράψει το «Αριστοτέλης, Μικρά φυσικά (μετάφραση, εισαγωγή, επιμέλεια)» , που πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του 2014 από τις εκδόσεις «Νήσος». Επίσης έχει διδάξει φιλοσοφικά κείμενα στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς είναι συγγραφέας και μεταφραστής παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Έχει σπουδάσει Φιλολογία και Δημιουργική Γραφή στο Παρίσι και έχει εκδώσει μια μέθοδο Δημιουργικής Γραφής για παιδιά. Έχει συντονίσει εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής σε όλη την Ελλάδα αλλά αυτό εδώ, που συνδυάζεται με τη Φιλοσοφία, είναι μοναδικό. Στοιχεία και συνδέσμους για το έργο του μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο http://www.rhodes.aegean.gr/atlas/writers/mandilaras.htm.

Κόστος: Εκατό ευρώ ο κύκλος των δέκα συναντήσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6944643573 & 6937196063 ή στη σελίδα Φιλοσοφία και Δημιουργική Γραφή (εργαστήριο) του Facebook.

— στην τοποθεσία Χιος.