Αρχική Νέα Τοπικά Το μωρό όποτε πεινά τρώει! Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού (VIDEO)

Το μωρό όποτε πεινά τρώει! Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού (VIDEO)

6


Το μητρικό γάλα αναντικατάστατο! Αυτο τόνισαν οι μωρομάνες που το πρωί της Κυριακής συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Χίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική καμπάνια στα πλαίσια της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Με ενημέρωση καταρχήν για τα οφέλη τόσο για το μωρό όσο και για τη μητέρα, και με το μήνυμα ότι το μωρό πρέπει να τρώει όταν πεινά, οι μητέρες έκλεισαν την όμορφη εκδήλωση τους ταΐζοντας δημόσια τα μωρά τους.

«Τα οφέλη του θηλασμού είναι πολλά, καταρχήν για το μωρό που δένεται έτσι με το μητέρα του κάτι που πιστεύεται ότι στη ψυχολογία του επιδρά μόνο θετικά, τρώει φυσικό γάλα με ότι σημαίνει αυτό για την ενδυνάμωση του οργανισμού του. παράλληλα δεν γίνεται «τεμπέλικο» αφού ο θηλασμός απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια από την πλευρά του σε αντίθεση με το μπιμπερό όπου η ροή του γάλακτος είναι πιο εύκολη”,μας εξηγεί μητέρα που θήλαζε το μωρό της για 21 μήνες.
.«Ο θηλασμός έχει δεχτεί μεγάλη πίεση τα τελευταία χρόνια. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα δώσουν στη μητέρα δείγματα- δώρο από εταιρείες γάλακτος πριν βγει από το μαιευτήριο. Στη συνέχεια ‘επίθεση’ μπορεί να υπάρξει και από το οικογενειακό περιβάλλον για το αν χορταίνει το παιδί και μήπως είναι καλύτερο να του δοθεί γάλα σε σκόνη’, συνέχισε εξηγώντας έτσι και τους λόγους που επιβάλλεται να τονίζουμε τα αυτονόητα, το φυσικό θηλασμό του μωρού.

Όμως και η μητέρα έχει οφέλη, πέρα από το ότι μπορεί να το ταΐζει παντού χωρίς να σκέφτεται μπιμπερό και αποστειρώσεις, γιατί και στον αισθητικό τομέα βοηθά ώστε το στήθος σιγά-σιγά να επανέρχεται στην προτέρα κατάστασή του.

Στο πλευρό των μωρομάνων οι σύζυγοί τους, που επισημαίνουν ότι «οι ευθύνες του πατέρα είναι ίδιες και ότι πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία του θηλασμού και να ενθαρρύνει». Όπως και οι γιαγιάδες που με χαρά βλέπουν τις κόρες τους να θηλάζουν τα παιδιά τους.

Όσο για το δημόσιο θηλασμό θεωρείται σαν μια φυσιολογική κίνηση. Όπως εμείς τρώμε παντού έτσι και το μωρό. Αποτελεί δικαίωμά του!