Αρχική Νέα Τοπικά Ξόβεργα στα Φλάτσια- καταγγελία Φιλοζωϊκού Συλλόγου

Ξόβεργα στα Φλάτσια- καταγγελία Φιλοζωϊκού Συλλόγου

74

 ΞΟΒΕΡΓΑ ΣΤΑ ΦΛΑΤΣΙΑ

   

“Αυτό δεν είναι χόμπυ, είναι γενοκτονία. Δεκάδες δέντρα με ξόβεργα, τεχνητές κατασκευές με ξόβεργα, πουλιά-κράχτες σε κλουβιά και ζήλος ανυπέρβλητος από τον δημιουργό τους ώστε να πιάσει όσο το δυνατόν περισσότερα πουλιά”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου δημοσιοποιώντας φωτογραφίες με περίτεχνες κατασκευές στα δέντρα στην περιοχή των Φλατσίων όπου κάποιοι θεωρούν… τέχνη την τοποθέτηση ξόβεργων.


“Να τα κάνει τι;, αναρωτιέται ο σύλλογος και συνεχίζει:
“Να τα φάει; Να τα πουλήσει; Να τα στραγγαλίσει ξεκολλώντας τα από τον οξό ή να τους σπάσει τα ποδαράκια; Να τα βάλει σε κλουβιά και να ακούει το κελάηδημα-κραυγή αγωνίας του αιχμαλωτισμένου πουλιού όταν ρεμβάζει; Για αυτό το τελευταίο ίσως να έχουμε κάποιες αμφιβολίες, για το γεγονός δηλαδή πως κάποιος που παγιδεύει με τόσο δόλιο τρόπο τα μικροσκοπικά πτηνά του Θεού έχει καλλιτεχνικές τάσεις που τον ωθούν σε ρεμβασμούς και ονειροπολήσεις.

   Υπενθυμίζουμε πως η αιχμαλωσία πτηνών με ξόβεργα και άρες είναι παράνομη και τιμωρείται από το Νόμο.
Επίσης, η Διεύθυνση Δασών Χίου μπορεί να ενημερώσει όποιον το επιθυμεί για τα πουλιά που απαγορεύεται να αιχμαλωτισθούν.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου κατήγγειλε το περιστατικό στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως προβλέπεται από το καταστατικό του και όπως οφείλει να κάνει κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της πανίδας του τόπου μας”, καταλήγε η ανακοίνωση.
Να σημειώσουμε επίσης ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι λεγόμενοι “νταλάρηδες” που παίζουν τιτιβίσματα πουλιών ενέχονται ακόμα και σε πυρκαγιές λόγω βραχυκύκλωματος. Το θέμα είναι ότι το μόνο που μπορούν να βρουν οι πυροσβέστες είναι υπολλείματα των συσκευών.