Αρχική Νέα Τοπικά Xιακή Συμπολιτεία: Ιδιωτική εταιρεία security στο Λιμάνι; Όχι, ευχαριστώ!

Xιακή Συμπολιτεία: Ιδιωτική εταιρεία security στο Λιμάνι; Όχι, ευχαριστώ!

16

 Χιακή Συμπολιτεία

Δελτίο Τύπου, 4/11/2014

 

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ήρθε προς συζήτηση το θέμα της σύναψης σύμβασης ύψους 63.000 € με ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας (security) στο Κεντρικό Λιμάνι της Χίου.

 Παρά τις επίμονες παρεμβάσεις του εκπροσώπου της Χιακής Συμπολιτείας, μια σειρά καίριων και ουσιαστικών ερωτημάτων έμεινε αναπάντητη από τους υπεύθυνους του Λιμενικού Ταμείου:


  • Ποια είναι τα συγκεκριμένα καθήκοντα φύλαξης που ανατίθενται στην Εταιρεία;

  • Για ποιους λόγους αυτά τα καθήκοντα δεν μπορεί να τα αναλάβει η εντεταλμένη δημόσια αρχή, στην περίπτωσή μας το Λιμενικό Σώμα;


  • Πότε προέκυψαν οι ανάγκες φύλαξης και σε υλοποίηση ποιων εντολών καταρτίστηκε η συγκεκριμένη σύμβαση;


 


Στα ερωτήματα αυτά αφενός ήταν εμφανής η έλλειψη ενημέρωσης και, αφετέρου, υπήρξε μια θολή και αόριστη επίκληση της έννοιας του «απορρήτου» που παραβιάζει κάθε αρχή διαφάνειας και σωστής ενημέρωσης.

 Σε μια εποχή που περικόπτονται από παντού πόροι για την Αυτοδιοίκηση, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν θα έπρεπε να «περισσεύουν» 63.000 € ετησίως για εταιρείες security.

 Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία εκτός των άλλων, εντάσσεται και στην πρόσφατη «σεκιουριτομανία» που θέλει ιδιωτικές υπηρεσίες φύλαξης στα Πανεπιστήμια, στα Νοσοκομεία, τώρα και… στα λιμάνια.