Αρχική Νέα Τοπικά Τιμή στον ήρωα Παναγυφτόπουλο, μήνυμα Μητροπολίτη Χίου για το καθήκον αλλά και...

Τιμή στον ήρωα Παναγυφτόπουλο, μήνυμα Μητροπολίτη Χίου για το καθήκον αλλά και τα δικαιώματα του Εθνους στην ΑΟΖ

50


Τον ήρωα υποσμηναγό Στυλιανό Παναγυφτόπουλο που πριν από 20 χρόνια προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή και τα κατάφερε, να μην πέσει το αεροσκάφος του σε κατοικημένη περιοχή χάνοντας τη ζωή του, τίμησε η Χίος με επιμνημόσυνη δέηση στην αναθηματική στήλη που έχει στηθεί για το σκοπό αυτό στη Λεωφόρο Αιγαίου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου αναφέρθηκε στη λέξη καθήκον του αείμνηστου υποσμηναγού αλλά και στο χρέος που έχουμε σήμερα σαν Έθνος, στέλνοντας μήνυμα για την ΑΟΖ. (VIDEO)

«20 χρόνια μετά τιμάμε τη μνήμη του Στυλιανού Παναγυφτόπουλου που έδειξε στην πράξη τι σημαίνει καθήκον… Και μας δημιουργεί μια μεγάλη ευθύνη στις μέρες μας… Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμα που κατέχει το Έθνος μας, στην ΑΟΖ του Αιγαίου Πελάγους και στην Κύπρο.

Νωρίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, στο χαιρετισμό του θύμισε το συμβάν λέγοντας:

 «…ο Υποσμηναγός Στυλιανός Παναγυφτόπουλος, προτίμησε να θυσιάσει τη ζωή του, μη εγκαταλείποντας το αεροσκάφος, προκειμένου να προφυλάξει την πόλη της Χίου, τα σχολεία, τα σπίτια, τους διερχόμενους από ένα τραγικό δυστύχημα με ανυπολόγιστες συνέπειες».

Τη Χίο που δεν ξεχνά, όπως και εκείνη, ευχαρίστησε η σύζυγος του ήρωα υποσμηναγού, Αγγελική Παναγυφτοπούλου που κατέθεσε στεφάνι.

Επίσης παρούσα στην επιμνημόσυνη δέηση και η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου που έκανε λόγο για το παράδειγμα αυτοθυσίας που μας έδωσε ο υποσμηναγός Στυλιανός Παναγυφτόπουλος.