Αρχική Νέα Τοπικά Επιτέλους το γραφείο ΕΟΠΥΥ θα στεγαστεί στο ΙΚΑ, με παρέμβαση Σταυρινούδη

Επιτέλους το γραφείο ΕΟΠΥΥ θα στεγαστεί στο ΙΚΑ, με παρέμβαση Σταυρινούδη

18

           

Επιλύεται πλέον οριστικά το ζήτημα της μεταστέγασης των υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ Χίου από μισθωμένο ακίνητο στους ιδιόκτητους χώρους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Αυτό υποστηρίζει με δελτίο τύπου η βουλευτής της ΝΔ Μαρία Σταυρινούδη, που επισημαίνει ότι έγινε δεκτό το αίτημά της,

 “…με την Απόφαση που ελήφθη κατά τη σημερινή Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ ενώ με το αριθ.πρωτ. Γ23/3814/2014/6-11-2014 φαίνεται ότι είναι θέμα ημερών «να παραχωρηθεί ο χώρος στο Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χίου στην ΠΕ.ΔΙ ΕΟΠΥΥ Χίου».

 Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της Βουλευτή, “με την αποτελεσματική παρέμβασή της με τους αρμόδιους φορείς, τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό Δημήτρη και την Υποδιοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Τριανταφυλλίδη Βασιλική «η συστέγαση των υπηρεσιών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΟΠΠΥ είναι πολλαπλώς επωφελής διότι αφενός μεν, επιφέρει σημαντικά διοικητικά και οικονομικά οφέλη στο ελληνικό Δημόσιο, αφετέρου δε, οδηγεί σε εξοικονόμηση πόρων από μεγάλα ποσά που καταβάλλονται σε ενοίκια. Στις συνθήκες που βιώνουμε και με όλες τις δοκιμασίες που υφίστανται οι πολίτες, θεωρώ ότι ακόμα κι ένα ευρώ εάν μπορούμε να εξοικονομήσουμε, αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωσή μας να το επιδιώξουμε».

Σημαντικό βέβαια αν η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από την παρέμβαση της κας Σταυρινούδη, αφού είχαν προηγηθεί ερωτήσεις και από άλλους βουλευτές του νομού.
Δεν κατάφερε όμως από ότι φαίνεται, μετά την πίεση που ασκεί συνάδελφος της που επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια της Χίου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, να μην εκδώσει δελτίο τύπου με τις δρστηριότητες της, όπως έλεγε στις αρχές Οκτωβρίου.
Χαρακτηριστικό το δελτίο τύπου από την προσωπική της σελίδα στο facebook.