Αρχική Νέα Τοπικά Καταπολέμηση πετρελαιοκηλίδας από Λιμενικό- ευτυχώς στα πλαίσια άσκησης

Καταπολέμηση πετρελαιοκηλίδας από Λιμενικό- ευτυχώς στα πλαίσια άσκησης

29

 
Ευτυχώς ήταν μόνο στα πλαίσια άσκησης, η δράση του Λιμενικού για την καταπολέμηση ρύπανσης που σύμφωνα με το σενάριο προκλήθηκε από διερχόμενο πλοίο αγνώστων στοιχείων τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ρύπανση από διαρροή πετρελαίου μισό μίλι ανοιχτά από το λιμάνι της Χίου.

Αμεσα στα πλαίσια της άσκησης, κινητοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Χίου, ενημερώνοντας τις υπηρεσίες που συμβάλουν σε τέτοια περιστατικά.

Σκάφη του Λιμενικού με την συνδρομή λάντζας άπλωσαν άμεσα πλωτό φράγμα για να εγκλωβιστεί η πετρελαιοκηλίδα, ενώ στην ακτή της Μπέλλα Βίστα ομάδες λιμενικών τοποθέτησαν απορροφητικά υλικά με στόχο τον περιορισμό της.

Επίσης με ειδικό μηχάνημα, επιχειρήθηκε στο πλαίσιο της άσκησης, η απορρόφηση πετρελαιοειδών από την θάλασσα, ενώ παράλληλα συνέβαλε και μηχάνημα, το οποίο ρίχνει χημικές διασκορπιστικές ουσίες για τη διάσπαση της ρύπανσης.

Σύμφωνα με τον Υπολιμενάρχη Χίου, Χρήστο Φραγκιά σκοπός της άσκησης είναι η βελτίωση του επιπέδου συνεργασίας ανάμεσα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς επίσης η εξοικείωση του προσωπικού με τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό και ο έλεγχος ετοιμότητας του μηχανισμού καταπολέμησης περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης. 

Την πετυχημένη άσκηση παρακολούθησαν και μαθητές του δημόσιου ΙΕΚ της κατεύθυνσης Ναυτιλίας.

ΦΩΤΟ: kounoupi.gr