Αρχική Νέα Τοπικά Παρέλαση σε Ελευθέρια 2014- Μήνυμα Δένδια με ψυχραιμία υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας...

Παρέλαση σε Ελευθέρια 2014- Μήνυμα Δένδια με ψυχραιμία υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δικαιώματα (VIDEO)

18


Ενώπιον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια παρέλασαν τα μαθητικά τμήματα, όπως και αυτών των πολιτιστικών συλλόγων από διάφορες περιοχές του νησιού.

Δίπλα στον υπουργό στάθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος κατά την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων.

Στη δήλωση του μετά το πέρας της παρέλασης για τπον εορτασμό των 102 χρόνων από την Απελευθέρωση της Χίου από τον Οθωμανικό ζυγό, ο κ. Δένδιας έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας για να βγούμε από την κρίση, ενώ επισήμανε ότι με ψυχραιμία υπερασπίζουμε τα εθνικά μας δικαιώματα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ VIDEO.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του που ξεκίνησε ως υπουργός Εθνικής Αμυνας τις επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες από τα ακριτικά νησιά μας είπε συγκεκριμένα:

«…Ενωμένοι τότε οι Έλληνες κατάφεραν στους αγώνες εκείνης της περιόδου εξαιρετικά επιτεύγματα.

Αλλά και γενικότερα στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας έχει αποδείξει ότι με ομοψυχία, ενότητα και οργάνωση μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Ειδικά τώρα μετά τη δοκιμασία που υφιστάμεθα από τη χείριστη δημοσιονομική συγκυρία, ο ελληνικός λαός μπορεί να γίνει ξανά το παράδειγμα για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, δεν χρειάζεται να σκεφτούμε τι έχουμε κάνει στο παρελθόν, αλλά να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε η χώρα μας να βγει νικήτρια.

Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής μέρας, πέρα από πεποιθήσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Ενωμένοι, αγαπημένοι θα βγούμε από την κρίση.

Με ψυχραιμία θα υπερασπίσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα.

«…γυναίκες και άντρες, των ενόπλων δυνάμεων, που τιμούν την αποστολή τους στο ακέραιο, κάνοντας πράξη το καθήκον τους, παραδειγματίζοντας μας όλους.

Το έμψυχο δυναμικό, οι άντρες και οι γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων είναι η προστιθέμενη αξία του εθνικού μας αμυντικού συστήματος. Χάρη σε αυτούς η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας στην περιοχή. Χρόνια πολλά σε όλους».

Εκτός του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύει και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.


Να σημειώσουμε τέλος ότι και σε αυτή την παρέλαση δεν υπήρξε κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πέρα από ένα πανό του Εργατικού Κέντρου Χίου απέναντι από την εξέδρα των επισήμων που είχε “δεμένη” τη Χίο από ΔΝΤ και Τρόϊκα.

Διαφήμιση