Αρχική Απόψεις Aρθρα Αντιεορτασμός στη γέφυρα του Παντουκιούς

Αντιεορτασμός στη γέφυρα του Παντουκιούς

45

 Από σελίδα αναγνώστριας μας στο facebook

‘’Οι μισές δουλειές, οι μισές κουβέντες, οι μισές αμαρτίες, οι μισές καλοσύνες έφεραν τον κόσμο στα σημερινά χάλια. Φτάσε, μωρέ άνθρωπε, ως την άκρα, βάρα και μη φοβάσαι!’’ («Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά»)

Με τα λόγια αυτά του Ν. Καζαντζάκη, ξεκίνησε ο αντι-εορτασμός για τα ελευθέρια της Χίου, στη γέφυρα του Παντουκιούς, με την έπαρση της μικρότερης σημαίας που υψώθηκε ποτέ στη γέφυρα.
Δεν χρειάστηκε γερανός παραγγελία.. παρά μόνο δύο δάκτυλα για να σηκώσουν το βάρος της γαλανόλευκης.. 


Ταυτόχρονα, το κανόνι που είχε στηθεί, για εφέ, δόξα και τιμή, οπλίστηκε.. η εντολή ‘’πυρ’’ εδόθη και οι κανονιές πέφταν βροχή δεξιά κι αριστερά με αποτέλεσμα: να κοντύνει η γέφυρα κατά 2-3 μέτρα, ο Δένδιας, στη χώρα, να τρομάξει και να κρυφτεί πίσω από τους ένστολους, ρωτώντας τι απόγιναν τα κόκκινα δάνεια, ο Μηταράκης να ψάχνει το κντ του για να πάρει την Eldorado Gold για να μην ανησυχούν και οι βουλευτές να ζητούν, από τον κόσμο, ένα μέικ απ για να διώξουν τη χλωμάδα τους μπροστά στις κάμερες..
Η αναμπουμπούλα κράτησε ελάχιστα και η παρέλαση συνεχίστηκε κανονικά.


Εορταζόμενη, πάντως, που βρέθηκε στην αντι-παρέλαση δήλωσε, φανερά συγκινημένη, πως τις ντομάτες, τ’ αγγούρια και τα ληγμένα χιώτικα γιαούρτια τα αφιερώνει, τιμής ένεκεν, στους πολιτικούς που παραβρέθηκαν στη Χίο για τη μεγάλη γιορτή, ενώ τις γλυκιές τιριτόμπες τις κερνά στους αγαπημένους της φίλους. Και η σεμνή τελετή έληξε έτσι απλά με μια ευχή… Και του χρόνου ελεύθεροι!