Αρχική Πολιτισμός Κινηματογραφική λέσχη Χίου: Ο εγωιστής γίγαντας, 14/11/14

Κινηματογραφική λέσχη Χίου: Ο εγωιστής γίγαντας, 14/11/14

11

 
Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου προβάλει την Παρασκευή 14-11- 2014  και ώρα 20:30 στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ. την αγγλική ταινία της Κλίο Μπάρναρτ ‘Ο Εγωιστής Γίγαντας’ (διάρκεια 91 λεπτά).

Σκηνοθεσία: Κλίο Μπάρναρτ

Σενάριο: Κλίο Μπάρναρτ

Πρωταγωνιστούν: Κόνερ Τσάπμαν, Σον Τόμας, Σον Γκίλντερ

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» είναι μια σύγχρονη ιστορία με ήρωες τον 13 χρονών Άρμπορ και τον καλύτερο του φίλο Σουίφτι. Όταν τους αποβάλλουν από το σχολείο και ζώντας σαν ξένοι στην ίδια τους την γειτονιά, τα δύο αγόρια γνωρίζουν το Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν κάποια χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο και ένα κάρο. Ο Σουίφτι έχει φυσικό ταλέντο με τα άλογα, ενώ ο Arbor προσπαθεί να μιμηθεί τον Κίτεν – με σκοπό να τον εντυπωσιάσει και να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, o Κίτεν φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον Σουίφτι, αφήνοντας τον Άρμπορ στο περιθώριο. Η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται, καθώς ο Άρμπορ γίνεται ολοένα και πιο άπληστος. Η ένταση κορυφώνεται οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα τους μεταμορφώσει.

Τα δυο αγόρια που πρωταγωνιστούν, δεν είναι τίποτα λιγότερο από συγκλονιστικά, δίνοντας στην πρώτη τους εμφάνιση στην οθόνη ερμηνείες που σε στοιχειώνουν με την ένταση τους. Και η Μπάρναρντ παραδίδει  ένα διαπεραστικό πορτρέτο όχι μόνο του περιβάλλοντός τους, των συνθηκών τους, της κατάστασης ενός μεγάλου κομματιού της σύγχρονης Βρετανίας και όχι μόνο , μα κυρίως του πολύ πιο συναρπαστικού ψυχισμού τους.

Ιδιαίτερη μνεία για την εξαιρετική φωτογραφία του Μάικ Έλι (υπέροχες νυχτερινές λήψεις, εύγλωττα κοντινά, τοπία λες και βγήκαν από πίνακα.Μια ταινία υπέροχα γραμμένη (δεν υπάρχει φράση που εκστομίζεται και δεν είναι 100% αληθινή) με στιβαρή σκηνοθεσία .

Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς με ιδιαίτερη φεστιβαλική πορεία.