Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σχολεία Καρδαμύλων: εκδήλωση για Πολυτεχνείο σε συνεργασία με Διεθνή Αμνηστεία

Σχολεία Καρδαμύλων: εκδήλωση για Πολυτεχνείο σε συνεργασία με Διεθνή Αμνηστεία

8


Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδαμύλων προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου 1973 που διοργανώνουν τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ στο Πνευματικό Κέντρο Καρδαμύλων.

Στη σχολική εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης ως ομιλητές εκπρόσωποι του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας .

                                    Οι Διευθυντές
                               Γυμνασίου – ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Καρδαμύλων


Ο Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας. Κάθε Δεκέμβριο, επιλέγονται 12 υποθέσεις ατόμων και κοινοτήτων ανά τον κόσμο, των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν παραβιαστεί. Εκατοντάδες χιλιάδες ακτιβιστές/ριες υπερασπίζονται τα άτομα αυτά, μέσα από γράμματα θεσμικής πίεσης και αλληλεγγύης. Φέτος, ανάμεσα στις 12 υποθέσεις που επιλέχθηκαν για τον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων, βρίσκεται η Παρασκευή Κοκόνη, θύμα εγκλήματος μίσους στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας. Τον Οκτώβριο του 2012, η Παρασκευή και ο ανιψιός της Κώστας χτυπήθηκαν από μια ομάδα ντόπιων ανδρών σε μια βίαιη επίθεση, ενώ βρίσκονταν έξω για ψώνια. Ο 11-χρονος γιος της ήταν παρών ενώ τους γρονθοκοπούσαν, τους κλωτσούσαν και τους ξυλοκοπούσαν. Η Παρασκευή είπε στη Διεθνή Αμνηστία πως την ξεχώρισαν λόγω της συγγένειάς της με ένα τοπικό Ρομά ηγέτη. Η επίθεση έλαβε χώρα εν μέσω σειράς βίαιων ρατσιστικών επιδρομών σε οικογένειες Ρομά στο Αιτωλικό μεταξύ του Αυγούστου 2012 και Ιανουαρίου 2013.

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα δημοκρατικό παγκόσμιο κίνημα με περισσότερα από 3 εκατομμύρια μέλη, υποστηρικτές και ακτιβιστές σε περισσότερες από 150 χώρες που αγωνίζονται για ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη. Η Διεθνής Αμνηστία βασίζεται στις συνδρομές και δωρεές τους, διατηρεί την αμεροληψία και την ανεξαρτησία της και δεν χρηματοδοτείται από κυβερνήσεις ή διακρατικούς οργανισμούς για την έρευνά της για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το όραμα της Διεθνούς Αμνηστίας είναι ο καθένας από εμάς να σπάει την σιωπή του και να αντιδρά σε κάθε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να μην μένει αμέτοχος, να μην μένει αδρανής. Να γίνουμε η δυνατή φωνή διεκδίκησης των αδυνάτων, των θυμάτων και όσων η φωνή δεν μπορεί να ακουστεί!

Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδαμύλων


 


Εκδήλωση για τον εορτασμό της


17ης Νοεμβρίου 1973


σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία


Πνευματικό Κέντρο Καρδαμύλων

 


17η Νοεμβρίου 2014