Αρχική Νέα Τοπικά Θεανώ Φωτίου- βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ: κατέρρευσαν οι μύθοι της Κυβέρνησης- προνομιακό πεδίο...

Θεανώ Φωτίου- βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ: κατέρρευσαν οι μύθοι της Κυβέρνησης- προνομιακό πεδίο η ναυτική εκπαίδευση για τη Χϊο

61

 
«Ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων και των μεγάλων μύθων» από πλευράς συγκυβέρνησης, τόνισε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου κατά τη διάρκειας συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ στα θέματα της παιδείας επισήμανε τον ξεχωριστό ρόλο που έχει η ναυτική εκπαίδευση στη Χίο.

Η έξοδος στις αγορές, η αποχώρηση από το ΔΝΤ και τώρα το τέλος του μνημονίου, χαρακτηρίστηκαν σαν επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνηση που όμως πολύ γρήγορα κατέρρευσαν. (VIDEO)

Χαρακτήρισε ως «υποθήκευση της χώρας» το να λένε κάποιοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και απαράδεκτο να λέμε ότι τα μέτρα του ΔΝΤ θα έπρεπε να τα εφεύρουμε ακόμα και αν δεν υπήρχαν. Θύμισε δε ότι το δημόσιο χρέος παρά τα όσα λέγονται, παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού έχει αυξηθεί από την προ τρόικας εποχή.

Οσο αφορά την ανάπτυξη που συνέχεια αναφέρει η Κυβέρνηση, την χαρακτήρισε «άεργη» ακόμα και αν υπάρχει.

Σχετικά με τον αν γυρίσουν την πλάτη οι ευρωπαίοι σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κα Φωτίου επισήμανε ότι σήμερα δεν υπάρχει πολιτική οντότητα στην Ευρώπη που δεν συζητά μαζί τους. «Καμία ευρωπαϊκή οντότητα δεν θέλει να αυτοκτονήσει όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε.

 

Προνομιακός τομέας για τη Χίο η ναυτική εκπαίδευση

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ανασυγκρότηση του Εκπαιδευτικού Συστήματος, αντικείμενο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Παρασκευής, η Θεανώ Φωτίου επισήμανε ότι βασική θέση είναι δωρεάν εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα, με υποχρεωτική την 12χρονη εκπαίδευση.

Ειδικά για τη Χίο παρατήρησε τον προνομιακό τομέα που μπορεί να έχει στα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης τονίζοντας τη μεγάλη δυναμική που υπάρχει στις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού, στο Πανεπιστήμιο ακόμα και στα αντίστοιχα τμήματα των ΕΠΑΛ.

Σημείωσε ότι βασικό στοιχείο πρέπει να είναι η ενοποίηση του κατακερματισμένου σημερινού ιστού στην εκπαίδευση. Έκανε λόγο για κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων στο λύκειο, στο οποίο οι μαθητές θα πρέπει να μαθαίνουν για το πώς μπορούν να μαθαίνουν, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους.

Για τα δε δημοτικά, επισήμανε ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσουν οι αλλαγές, με μια βασική παρατήρηση το μεγάλο όγκο και στο δημοτικό των βιβλίων, σημειώνοντας ότι το ιδανικό είναι να αφήνουν τα παιδιά την τσάντα στο σχολείο 9εννοώντας προφανώς και να μην έχουν αυτό τον όγκο δουλειάς στο σπίτι).

«κατεβάσαμε στο δημοτικό τα φροντιστήρια’, είπε χαρακτηριστικά.

Το αλαλούμ στην εκπαίδευση φαίνεται και από ακόμα ένα γεγονός, όπου δεν είναι όλες οι σχολές αρμοδιότητα του υπουργείου παιδείας αφού εμπλέκεται το εργασίας, Ναυτιλίας ακόμα και Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Εχουμε χαμηλή απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ και στα προγράμματα δια βίου μάθησης, εξαιτίας αυτού του πράγματος» σημείωσε.

Τέλος ανέφερε ότι από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν συζητήσεις πάνω στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στις 13 περιφέρειες της χώρας.

 

 

Διαφήμιση