Αρχική Νέα Τοπικά Ενα τσίμπημα από μέλισσα και φαίνεται η γύμνια του συστήματος υγείας- παραλίγο...

Ενα τσίμπημα από μέλισσα και φαίνεται η γύμνια του συστήματος υγείας- παραλίγο να χαθεί μελισσοκόμος στη Σιδηρούντα

21

 
Η έλλειψη αγροτικών γιατρών, η μη κάλυψη ανά περιφέρεια με ασθενοφόρα παραλίγο να αποβεί μοιραία για συμπολίτη μας στη Σιδηρούντα. 

Ενας 63χρονος μελισσοκόμος κινδύνεψε σοβαρά το απόγευμα της Δευτέρας, όταν δέχτηκε τσιμπήματα από μέλισσες την ώρα που έκανε εργασίες στο μελίσσι του.
Για καλή του τύχη δεν ήταν μόνος του, αλλά βρισκόταν μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, το δάσκαλο Σαράντο Πιτσιλαδή.

Και πάλι από θέμα προνοητικότητας ο Σαράντος είχε μαζί του ένεση κορτιζόνης.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα. Παρά τη στολή κάποιες μέλισσες μπήκαν μέσα από αυτή και ο 63χρονος δέχθηκε τσιμπήματα στο πρόσωπο. Οι δύο άντρες πήγαν μέχρι το χωριό τη Σιδηρούντα, εκεί όμως η κατάσταση φάνηκε να χειροτερεύει. Καταρχήν του έδωσαν ένα χάπι με κορτιζόνη, όσο να μιλήσει ο Σαράντος Πιτσιλαδής με το ΕΚΑΒ που του είπε ότι έπρεπε να τον κατεβάσουν στο Νοσοκομείο αφού δεν υπήρχε γιατρός στη Βολισσό.

«Τον ένιωσα ξαφνικά να χάνεται. Ετσι αποφάσισα και του έκανα την ένεση και προχωρήσαμε με αυτοκίνητο προς συνάντηση του ασθενοφόρου που έγινε στην Κατάβαση».

Ο 63χρονος κρατείται κ σήμερα στο νοσοκομείο αλλά είναι εκτός κινδύνου.

«Η ποιότητα ζωής μας έχει πέσει αλλά μην την ισοπεδώσουμε.

Καλά τα μερίσματα στους στρατιωτικούς αλλά πρέπει να ενισχύσουν και τις δομές. Δεν είναι δυνατόν τα χωριά να μην έχουν γιατρούς» σημειώνει ο κ. Πιτσιλαδής.

«Γιατί ποιος γιατρός θα έρθει με 800 ευρώ κ χωρίς υπηρεσιακό αυτοκίνητο να γυρίζει τα χωριά», θέτει τα ερωτήματα ο Σαράντος Πιτσιλαδής και περιμένουμε απάντηση.