Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Μέλη Βυζανιάρη- Τσακού: το τσέρκι στην κατηφόρα (VIDEO)

Μέλη Βυζανιάρη- Τσακού: το τσέρκι στην κατηφόρα (VIDEO)

25

 
Την περιγραφή της καθημερινής ζωής μιας μέσης αστικής οικογένειας στη Χίο, παρουσιάζει η Μέλη Βυζανιάρη- Τσακού στο νέο της βιβλίο «Το τσέρκι στην κατηφόρα».

Από τις εκδόσεις «αλφα πι» και αυτό το βιβλίο, η Μέλη Τσακού παρουσιάζει από το τι φαγητά έμπαιναν στο καθημερινό τραπέζι, τους τρόπους διασκέδασης, τα πάρτυ στις δεκαετίες των ’60 και ’70.

«Μέσα από το στόμα του αδερφού μου, που έφυγε πρόωρα, δίνω την εικόνα από την κοινή μας ζωή», σημειώνει η Μέλη Τσακού. Παράλληλα θυμάται ονόματα και μέσα από την οικογένεια που όπως σημειώνει η συγγραφέας μας έδωσαν πράγματα στη ζωή τα οποία και τα φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού.

Το βιβλίο περιέχει και ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με εικόνες από τη Χίο, με διαφημίσεις εποχής και ότι άλλο φανταστεί κανείς. Θα μπορούσαν μόνο οι φωτογραφίες να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό βιβλίο της Μέλης Τσακού που με ξεχωριστό τρόπο «υφαίνει» σαν παραμύθι τη διήγησή της.

Όσο για το τσέρκι! Μας λέει ότι τα εγγόνια της την ρώτησαν για αυτό το παιχνίδι, που πάντως δεν φάνηκε να τα εντυπωσιάζει.

«Για τα αγόρια τότε ήταν πολύτιμο αντικείμενο και αυτός που μπορούσε να το κουλαντρίζει στην κατηφόρα ήταν πολύ μάγκας» σημειώνει η Μέλη Τσακού που στο βίντεο μας παρουσιάζει το βιβλίο της, παρέα με την αγαπημένη της γάτα!