Αρχική Πολιτισμός Βιβλία «8 ουρανοί» της Εφης Τσιροπινά- Κυριαζή

«8 ουρανοί» της Εφης Τσιροπινά- Κυριαζή

40

 
Ο 8ος ουρανός θεωρείται ότι είναι στη σφαίρα του έρωτα, κάπως έτσι και οι «8 Ουρανοί» η ποιητική συλλογή της Εφης Τσιροπινά- Κυριαζή μιλούν για την αγάπη, τον έρωτα, τις σχέσεις των ανθρώπων, τα συναισθήματα…

Η Εφη Τσιροπινά καταφέρνει να απογειώσει τον αναγνώστη, να τον κάνει να μελαγχολεί, να είναι ρομαντικός, αναδεικνύοντας την τρυφερότητα και την αγάπη.

Μέσα από μια carte postale του παλιού καιρού η Εφη Τσιροπινά μας συστήνεται: «γεννήθηκα στη Χίο, στην αγκαλιά των περιβολιών. Μέθυσα με γιασεμί. Λεμονανθό και μενεξέ. Λούστηκα με τα καρυδόφυλλα. Κοιμήθηκα με το τραγούδι του παππού: «δεν έχει πράγμα ν’ αρρωστά, πράγμα να θανατώνει, σαν την αγάπη την κρυφή που δεν ξεφανερώνει». Ταξίδεψα σε μανταρινένια θάλασσα. Μάζεψα ρουμπίνια ρόδια και μαγιάτικα τριαντάφυλλα. Χόρτασα αγάπη και γλυκό ψωμί».

Η συγκεκριμένη ποιητική συλλογή εκδόθηκε το 2009 από το ΕΝΤΥΠΟ και μέσα από τα ανασκαλέματα στην βιβλιοθήκη, ήρθε στην επιφάνεια. Τα ποιήματα είναι σαν να τα διατρέχει μια λεπτή γραμμή που τα ενώνει μεταξύ τους.

Ακολουθήστε την!


«ελα να περπατήσουμε στο μονοπάτι του έρωτα

Κι ας μη γνωρίζουμε που θα μας βγάλει.

Μην πεις θα περπατήσουμε αργότερα.

Δεν έχει έλεος ο χρόνος πο γερνά και σβηνει.

Στα μονοπάτια που δεν περπατήσαμε

Κρύβονται γεύσεις του Παραδείσου

Υπάρχει αθάνατο νερό, ανθίζουν κρίνοι».