Αρχική Πολιτισμός Καταγγελία Ομηρείου για Μ. Σορμαϊνη- δημόσια συγγνώμη του σκηνοθέτη

Καταγγελία Ομηρείου για Μ. Σορμαϊνη- δημόσια συγγνώμη του σκηνοθέτη

9


 Για «ανάρμοστη συμπεριφορά» καταγγέλλει με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ του Ομηρείου το σκηνοθέτη της παράστασης που θα ανέβει την Παρασκευή από το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου Μανώλη Σορμαϊνη.

Συγκεκριμένα αφορά τον τρόπο με τον οποίο μίλησε στο καλωσόρισμα της προέδρου του ΟΜΗΡΕΙΟΥ.

Με σημερινή του απάντηση ο κ. Σορμαϊνης ζητά δημόσια συγγνώμη, ενώ τονίζει πως ουδεμία ακατονόμαστη έκφραση δεν ειπώθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθεί η καταγγελία του ΟΜΗΡΕΙΟΥ και η απάντηση του κ. Σορμαϊνη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟΥ Δ.Σ. ΟΜΗΡΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟ 18/2015 ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ

 

   Το Ο.Π.Κ.Δ. Χίου στη συνείδηση του χιώτικου λαού έχει καταγραφεί ως χώρος πολιτισμού και γνώσης.

          Η καθημερινή συνεργασία, των διοικήσεων και των υπηρεσιακών παραγόντων του Ομηρείου, με το σύνολο των φορέων του πολιτισμού και των επιστημών , τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά, έχει αποφέρει κατά γενική ομολογία, ικανοποιητικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα για το παραγόμενο έργο.

          Η φιλοξενία των φορέων στο χώρο του Ομηρείου αγγίζει πολύ υψηλά επίπεδα και η επικοινωνία στηρίζεται πάντοτε στο δίπολο συνεννόηση – αμοιβαιότητα, για το ζητούμενο αποτέλεσμα.

         Στην επιβεβαίωση αυτού του «κανόνα» συνετέλεσε – ως εξαίρεση- η ανάρμοστη, αγενής, προκλητική και προσβλητική στάση του σκηνοθέτη της παράστασης  ¨Εχθροί εξ΄ αίματος¨ κ. Μανώλη  Σορμαϊνη, ο οποίος στο καλωσόρισμα της Προέδρου, κας Καλκούνη Εύης, επιτέθηκε με ακατονόμαστες εκφράσεις για το Ομήρειο και το σύνολο των Χιωτών.

        Τον καταγγέλλουμε στο λαό της Χίου για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, με την ευχή ο χώρος του πολιτισμού και του θεάτρου ειδικότερα να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατόν από τέτοιου είδους  συμπεριφορές.

 Τον διαβεβαιώνουμε, ότι οι ύβρεις του, σε καμία περίπτωση δεν μας αποπροσανατολίζουν από τον κοινό μας στόχο και σε κάθε περίπτωση δε βοηθούν στην επιδιωκόμενη συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου.

    Εμείς είμαστε πάντοτε στη διάθεση κάθε φορέα, για να φέρουμε σε πέρας το έργο που αναλάβαμε.

 

 Δημόσια Συγγνώμη Μ. Σορμαϊνη


Η επιστολή μου αυτή έχει έναν και μόνον σκοπό ! Την ειλικρινέστατη και εκ βαθέως δημόσια συγνώμη μου για το προχθεσινό συμβάν, προς την κυρία  Καλκούνη, Πρόεδρο του Ομηρείου.


Η κυρία Καλκούνη ήρθε να μας καλωσορίσει με όλη της την ευγένεια. Φορτισμένος από άλλα προβλήματα εργασιακά, αλλά άσχετα με την κυρία Καλκούνη, έθεσα ευθύνες που δεν είχε.


Δεν έχω καμία αιτιολογία και προ πάντων δικαιολογία γι’ αυτό! Σε μια καταιγίδα γεγονότων, την πλήρωσε ένας αθώος! Κι επειδή τα λόγια είναι λόγια, εύχομαι να μπορέσω εμπράκτως στο εγγύς μέλλον να αποδείξω την αλήθεια της συγνώμης μου ως προς το πρόσωπό της.


Διευκρινίζω μόνον πως, ουδόλως έχω κάτι προσωπικό μαζί της, το αντίθετο θα έλεγα. Ωστόσο, ποτέ δεν έθιξα το Δ.Σ. του Ομηρείου, και, σίγουρα όχι το Χιώτικο λαό που υπεραγαπώ και που ήταν ο λόγος που ήρθα στην Χίο! Οτιδήποτε άλλο θα ήταν υπερβολή.


Έμαθα ως άνδρας να πληρώνω τα λάθη μου -κι εδώ ήμουν λάθος-, αλλά και να μην πληρώνω ποτέ λάθη άλλων που πιθανόν να μου καταλογίζονται.


Κυρία, Καλκούνη, με συγχωρείτε! Ήμουν απέναντί σας αψυχολόγητα απαράδεκτος!


Έχω την ελπίδα ότι η ενόχλησή σας, θα δώσει το χώρο που καταλαμβάνει, στην καλοσύνη και την ευγένειά σας!


 


Με τιμή

Μανώλης Σορμαΐνης 

 ΥΓ

Ουδεμία ακατανόμαστη έκφραση δεν ειπώθηκε από εμένα  προς κανέναν !

Αυτό προς αποκατάσταση της αληθείας και των υπερβολών !